SEGRE

POLÈMICA

Djokovic perd els nervis en un partit i Twitter li recrimina el que li va dir a Biles

Simone Biles tornarà a competir a la final de barra d’equilibri

Djokovic perd els nervis en un partit i Twitter li recrimina el que li va dir a Biles

Djokovic perd els nervis en un partit i Twitter li recrimina el que li va dir a Biles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter esclata recordant el que va dir el tenista serbi Novak Djokovic, actualment el millor del món i un dels millors de la história, sobre el fet que la gimnasta nord-americana Simone Biles decidís no participar en els Jocs de Tòquio per problemes de salut mental: "La pressió és un privilegi, amic. I sense ella no existiria l’esport professional. Si el teu objectiu és ser al cim del teu esport, el millor és que comencis a aprendre a bregar amb la pressió i els moments difícils, tant en la pista com fora d’ella”, li va recriminar.

Tot just 24 hores després, durant el seu partit de semifinals davant de l’alemany Zverev, el serbi després de perdre diversos jocs consecutius va començar a cridar a la grada i va perdre els papers. Va acabar perdent i sense possibilitat d’optar a l’or olímpic. Aquesta frustració i pressió encara es va incrementar més al partit contra Carreño, en la lluita per al bronze: primer, en un atac de rábia, va llançar la seua raqueta cap a la grada, la qual cosa li va valer el primer 'warning' del partit; i tan sols dos jocs després, Djokovic va destrossar la seua raqueta a cops contra el pal de la xarxa, veient que el seu rival es posava 3-0. Tanmateix, l’àrbitre no va sancionar aquest acte. Va perdre el bronze, també.

Encara que sembli paradoxal, després del partit Djokovic va renunciar al dobles mixt que havia de disputar amb la seua parella, per "una lesió a l’espatlla". Automàticament la seua decisió li va donar la medalla de bronze a la parella australiana Barty-Peers. Els usuaris de les xarxes li recriminen irònicament "lo bé que porta la pressió ell".

Simone Biles tornarà a competir a la final de barra d’equilibri

La gimnasta nord-americana Simone Biles, que ha renunciat a tres finals individuals durant els Jocs Olímpics de Tòquio en no sentir-se preparada mentalment, tornarà a competir demà a la final de barra d’equilibri (10.50 hora peninsular española). "Estem molt emocionats de confirmar que demà hi haurà dos gimnastes nord-americans a la final de barra d’equilibri: Suni Lee i Simone Biles! Estem desitjant veure competir a ambdues!", va anunciar la federació nord-americana, USA Gymnastics.

Biles havia renunciat ahir a la final individual de terra, com havia fet abans ja amb les de salt i barres, pendent de la seua salut i de la crisi d’estrès que la va treure de la competició. La nord-americana va revelar el seu moment delicat, tement per la seua salut mental i al seu torn física, quan la setmana passada es va retirar de la final per equips, que va guanyar Rússia, després del primer exercici.

Des d’aleshores, la quatre vegades campiona olímpica s’havia anat retirant de la resta de finals, la individual completa i per aparells. La mateixa Biles va apuntar a les seues xarxes socials divendres que el seu cos i la seua ment no estan sincronitzats, però la seua millora sembla un fet i ara buscarà la medalla sobre la barra d’equilibri.

tracking