SEGRE

ESTUDI SETMANA MUNDIAL

La Covid dispara les consultes online sobre lactància materna

L'associació Alleta a Lleida ha reforçat les trobades virtuals amb mares

Un estudi de LactApp revela que la pandèmia va disparar un 116% les consultes en línia sobre lactància.

Un estudi de LactApp revela que la pandèmia va disparar un 116% les consultes en línia sobre lactància.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les consultes en línia sobre lactància materna van créixer un 116% durant el 2020 per la pandèmia, en comparació amb l’any anterior. Així ho conclou un estudi elaborat per LactApp, aplicació que va registrar un increment del 133% d’usuàries l’any passat.

D’entre les consultes a l’alça, destaca el 31% sobre mastitis en el primer semestre i un 11,6% sobre baix pes en nounats. A més, es van disparar un 132,8% les preguntes sobre relactació, relacionat amb la separació mare-nadó. De fet, l’informe arriba a denunciar que alguns hospitals van separar mares i nadons en el postpart immediat i van posar traves a l’inici de la lactància materna en el cas de mares que van donar positiu en Covid-19.

A Lleida, l’associació Alleta s’encarrega des de fa gairebé vint anys de difondre la lactància materna, donar informació sobre els seus beneficis i solucionar els dubtes que puguin sorgir a les mares en aquest període. Per a això, les nou assessores en actiu de l’entitat atenen de forma telefònica tota mena de consultes relacionades amb els hàbits de lactància i organitzen encontres perquè les mares puguin compartir les seues experiències i inquietuds.

Maria Fernández és una de les assessores d’Alleta i explica que “durant la pandèmia vam haver d’adaptar la nostra activitat, amb trobades virtuals que celebràvem cada quinze dies o una vegada per setmana”.

L’associació està formada per mares voluntàries que actualitzen els seus coneixements sobre lactància amb formacions i que ofereixen la seua experiència amb altres mares, la majoria primerenques. I és que, segons Fernández, “quan decideixes ser mare tot se centra en la preparació del part però, quan per fi tens el nadó a les mans i no saps què fer, pot generar una certa ansietat. Avui dia vivim en una societat molt individualitzada en la qual ens costa demanar ajuda al nostre entorn més proper, així que nosaltres som com aquella germana gran que ofereix suport emocional i consell en aquesta etapa fonamental de la maternitat. Som un grup d’ajuda per parlar de mare a mare”.

Quant als efectes de la crisi sanitària, explica que “algunes mares ens han comentat que, a causa dels protocols contra la Covid-19, van rebre l’alta hospitalària segons la seua opinió molt ràpid després del part i això ha provocat una certa inquietud”.

tracking