SEGRE

INICIATIVES FAUNA

Vallbona repara i reforça un altre any els estimaocells

El projecte creix amb l'aportació d'una nova família

Una família nouvinguda a Vallbona de les Monges durant la pandèmia crea el seu estimaocells.

Una família nouvinguda a Vallbona de les Monges durant la pandèmia crea el seu estimaocells.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com és tradició cada estiu, després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, els veïns de Vallbona de les Monges han reparat i reforçat els seus estimaocells en dos jornades de treball adaptades a la Covid. En lloc d’organitzar un acte multitudinari, cada família o grup d’amics ha anat de forma escalonada a millorar la quarantena d’elements que fa una dècada es van començar a instal·lar a l’encreuament de la carretera de Rocallaura a Nalec.

El seu impulsor, Eduard Viver, es va mostrar satisfet amb la resposta, ja que “l’objectiu és no perdre l’essència comunitària del projecte i que aquest segueixi endavant amb nous estimaocells”. De fet, aquest any s’ha incorporat una nova obra d’una família nouvinguda al municipi amb el confinament. Aquestes figures en forma d’espantaocells que compten amb caixes niu i menjadores per a les aus van ser el primer pas per convertir Vallbona de les Monges en un centre referent d’observació de fauna.

En els últims anys s’han habilitat al municipi una quinzena d’observatoris de fauna i una bassa per a amfibis. De cara a futures iniciatives, Viver va indicar que l’any que ve Vallbona podria ser la seu d’un congrés dedicat als amfibis i rèptils i també s’ha projectat un camp de treball..

tracking