SEGRE

INFÀNCIA LLIBRES

La realitat del càncer, a través de la literatura infantil

Sort acull demà la presentació de l'Associació Judith Durano || Per explicar aquesta malaltia als més petits

Judith Durano, natural de Sort, va morir el passat 3 d’agost.

Judith Durano, natural de Sort, va morir el passat 3 d’agost.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Castell dels Comtes de Pallars de Sort acollirà demà a la tarda la presentació de l’Associacio? Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer i l’edició en català del llibre El desig d’Olívia.

El càncer metastàtic que va patir la seua autora, Judith Durano Juanmartí, una traductora i periodista natural de Sort que va morir el passat 3 d’agost després de dos anys i mig de lluita contra aquest malaltia, la va empènyer a escriure aquest llibre infantil amb la voluntat d’explicar el càncer als més petits i ajudar-los a afrontar les noves rutines i emocions que impliquen aquesta malaltia. Mònica Moyano, secretària de l’entitat, explica que “quan a la Judith li van diagnosticar càncer no va trobar cap llibre amb el qual poder explicar als seus dos fills els canvis que havia suposat la malaltia en les seues rutines i de quina forma podien col·laborar els petits durant aquest procés.

Va ser durant el confinament domiciliari quan, al costat de la seua filla Carla, de 9 anys, va escriure aquest llibre infantil il·lustrat en el qual va reflectir tots els sentiments i emocions que acompanyen aquesta malaltia, de forma entenedora”.

El llibre va motivar el 23 d’abril passat la creació de l’associació, que ara gestionen amics propers de Durano per continuar amb el seu llegat: promoure el coneixement d’aquesta malaltia en nens i adolescents valent-se de la literatura.

tracking