SEGRE

CERTAMEN CINE

El Festival Mostremp abaixa el teló amb el curt 'La Pared' com a guanyador

Un dels moments de l’entrega de premis als millors curts.

Un dels moments de l’entrega de premis als millors curts.JORDI URIACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El festival de cine de temàtica rural Mostremp va tancar ahir la desena edició després d’un cap de setmana amb dotze projeccions a concurs.

Dissabte a la nit els Amics del Cinema de Tremp, entitat que organitza el certamen, va entregar cinc estatuetes als millors curts de les diferents seccions. El guardó al millor curtmetratge ha estat per a La pared, de Gala Garcia, un film que mostra el divorci des d’una visió infantil. El vot del públic ha premiat el documental Erroak, de Sergio Azkarate, que tracta el despoblament de Vitòria.

Quant a la secció Infantil i Juvenil el premi anomenat Víctor del Vale ha reconegut dos projectes. D’una banda, el film El monstruo, de l’Institut de Tremp, i per un altre, Déjame volar, del CEIP Valldeflors. En aquesta secció, el jurat va fer una menció especial al film Piratas, també de l’Institut de Tremp.

El premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars & Ribagorça & Geoparc ha estat per a La Por, d’Irene Obiols. . Per acomiadar el festival, estaven previstes les sessions Finestra d’Actualitat, i Sessió de Comiat, amb la projecció del film Camí d’Àrreu, d’Aleix Gallardet, que mostra la visió de la despoblació del món rural a través de la història del poble d’Àrreu.

tracking