SEGRE

LLEURE INICIATIVES

Les bales de palla són per divertir-se

Més de 400 persones gaudeixen del laberint i estudien ampliar-lo fins a mitjans de setembre || Joves de Sant Ramon protagonitzen la iniciativa per dinamitzar el municipi i atreure visitants

El laberint compta amb 300 bales de palla de 300 quilos cada una, tota una atracció per a famílies.

El laberint compta amb 300 bales de palla de 300 quilos cada una, tota una atracció per a famílies.ANNA BERGA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de joves La Mansa de Sant Ramon impulsa aquest mes d’agost un laberint fet amb més de 300 bales de palla i que inclou un joc de pistes, com va avançar SEGRE dimecres. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu atreure visitants i dinamitzar els comerços i l’oferta lúdica d’aquest municipi de la Segarra de menys de mig miler d’habitants. El laberint obre de dijous diumenge i, de moment, ja ha rebut la visita d’unes 400 persones.

Atesa la bona acollida, des de l’organització es plantegen allargar l’activitat fins a mitjans de setembre.

Compta amb la col·laboració de Farratges Aleix, que ha estat l’encarregat de cedir les 320 bales de palla, de 300 quilos cadascuna, que s’han utilitzat per construir el laberint. El seu propietari, Aleix Pons, es mostra satisfet de com s’està desenvolupant la iniciativa i explica que l’objectiu de tot és atreure gent al poble per poder dinamitzar els comerços, alhora que els joves col·laboren i s’ho passen bé. “Ens ho estem passant molt bé, som un grup d’amics i d’aquesta manera podem estar aquí tots junts”, expliquen Laura Marbà i Ainara Pons. Aquestes dos joves afegeixen que la iniciativa els deixa temps lliure per anar a la piscina i també destaquen que és una activitat que repercuteix en el poble..

Els visitants que s’endinsen al laberint de Sant Ramon han de completar l’arbre genealògic de la família Nonato amb un temps màxim de trenta minuts. Per aconseguir-ho, han de trobar els retrats amb les pistes de cadascun dels membres d’aquesta saga que hi ha amagats entre els diferents passadissos del laberint. “M’ha agradat molt i potser tornaré”, diu la Maria, una nena de Calonge de Segarra que ha visitat el laberint amb els seus pares i la seua germana petita.

A Ponent també s’ofereixen, des de fa anys, propostes similars, com són els laberints de panís de Castellserà, a l’Urgell, i de l’Horta de Lleida.

El laberint compta amb 300 bales de palla de 300 quilos cada una, tota una atracció per a famílies.

El laberint compta amb 300 bales de palla de 300 quilos cada una, tota una atracció per a famílies.ANNA BERGA/ACN

tracking