SEGRE

FAUNA DENÚNCIA

Mitja dotzena de cigonyes electrocutades a Bell-lloc

En els últims dies s'han detectat casos al Bages o Osona

Dos de les cigonyes electrocutades.

Dos de les cigonyes electrocutades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de Bell-lloc d’Urgell van denunciar ahir l’aparició en els últims dies de mitja dotzena de cigonyes mortes després d’electrocutar-se amb les línies que creuen el municipi. Des dels Agents Rurals, van explicar que en tots aquests casos es fan atestats que es deriven a Fiscalia. Actualment, hi ha dos causes obertes als jutjats de Vic i Tarragona. En els últims dies també s’han detectat casos en altres zones com el Bages o Osona.

Un dels motius és que aquestes aus ja han iniciat la migració i s’electrocuten quan fan parades en el seu trajecte. Els veïns van assegurar que el nombre d’aus que aquests dies volen per sobre del terme de Bell-lloc s’ha incrementat considerablement.

D’altra banda, els Mossos van detenir la setmana passada un home de dinou anys veí de Fondarella i un menor de disset de Mollerussa com a presumptes autors de dos robatoris amb força d’ocells fringíl·lids en una finca del camí de Belianes de Mollerussa. El 25 de maig es va registrar el robatori de cinc canaris, dos passerells i dos pinsans i el 12 d’agost, cinc canaris, vuit passerells, dos pinsans, dos verderoles i tres caderneres. Els dos detinguts van quedar en llibertat després de declarar, amb l’obligació de presentar-se un al jutge i l’altre, a la Fiscalia de menors.

tracking