SEGRE

PATRIMONI RECONEIXEMENT

Avancen els tràmits per al segell Unesco de la Seu

El comitè de la candidatura visita la catedral de Santa Maria

Foto de família del comitè de redacció i el comitè científic, a la catedral de Santa Maria d’Urgell.

Foto de família del comitè de redacció i el comitè científic, a la catedral de Santa Maria d’Urgell.BISBAT D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura perquè el llegat monumental pirinenc sigui considerat Patrimoni Mundial per la Unesco continua avançant. El comitè de redacció i el comitè científic de la candidatura “Els testimonis materials de la construcció de l’estat del Pirineu: el coprincipat d’Andorra” han visitat aquesta setmana les instal·lacions de la catedral de Santa Maria d’Urgell i el seu conjunt catedralici.

Ha estat una reunió de treball per redactar l’informe que explicarà tota l’essència de la candidatura, que podria formar part de la llista de la Unesco l’estiu del 2023. La catedral de la Seu és un dels tretze monuments distribuïts pel territori del Pirineu. A banda del de la capital de l’Alt Urgell i el del Castell de Foix, a Occitània, també formen la candidatura onze edificis més d’Andorra, entre els quals les esglésies de Sant Joan de Caselles i Sant Romà de les Bons.

El Principat va acollir el 2019 la presentació de la candidatura amb l’objectiu de donar a conèixer el territori a escala internacional. A començaments d’aquest any, els tres estats implicats (Espanya, Andorra i França) van incloure el projecte a les llistes indicatives de l’organisme de la Unesco, un dels passos més importants del procés. L’aleshores consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va lloar el “treball conjunt” dels tres estats per aconseguir el reconeixement patrimonial.

tracking