SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

Primeres imatges de l'exbisbe de Solsona Xavier Novell, un 'laic' que fa esport

Manté el silenci sobre la seua marxa

Xavier Novell, amb roba d’esport ahir al matí pels carrers de Manresa.

Xavier Novell, amb roba d’esport ahir al matí pels carrers de Manresa.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exbisbe de Solsona Xavier Novell va ser gravat ahir per les càmeres de TV3 fent esport pels carrers de Manresa, on pel que sembla resideix, tres setmanes després que decidís deixar el palau episcopal de Solsona. Malgrat les preguntes dels periodistes, Novell va guardar silenci i manté així el secret sobre els motius de la seua marxa del bisbat. Un silenci que segons va assenyalar la cadena li haurien imposat des del Vaticà a través del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, que hauria parlat del cas Novell directament amb el papa Francesc.

Aquesta escena coincideix amb les últimes declaracions del cardenal Omella en les quals va apel·lar a respectar el dret a la intimitat de Xavier Novell, que, segons alguns mitjans, ha renunciat al bisbat perquè s’ha enamorat d’una dona divorciada i escriptora de literatura eròtica.

Segons TV3, el Vaticà hauria imposat a Novell mantenir el silenci sobre la seua marxa de la diòcesi

A més, Omella va assegurar que la renúncia del bisbe Novell “va ser una sorpresa per a tothom, per a mi el primer, per a la seua família, per a tota l’Església i no sabem el que hi ha darrere”.

Així, l’arquebisbe va fer també una crida a “tenir confiança i respectar la persona; ell sap per què ha renunciat i ens ho dirà quan sigui el moment, el ritme de les persones no és igual per a tothom i cal respectar-lo”.

D’altra banda, l’Associació Associació Espanyola contra les Teràpies de Conversió va anunciar ahir que estan treballant amb el ministeri d’Igualtat per garantir els drets de les víctimes de les teràpies de “reorientació sexual” que va fomentar Xavier Novell durant el seu bisbat. Segons va explicar a SEGRE el president de l’associació, Saúl Castro, “hem demanat un informe al Vaticà. Denunciarem tots els membres del clergat que van perpetrar aquestes teràpies”.

tracking