SEGRE

DIVULGACIÓ EDUCACIÓ

Nit de la Recerca amb més de 40 propostes a Lleida

Amb xarrades, tallers i visites guiades per divulgar avenços científics || Programa d'activitats del 20 al 24 de setembre

Nit de la Recerca amb més de 40 propostes a Lleida

Nit de la Recerca amb més de 40 propostes a LleidaTWITTER/PARCASTRONOMIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una quarantena d’activitats −aquest any gairebé totes presencials, malgrat que requereixen inscripció previa−, entre visites a museus i centres d’investigació, concursos, tallers i xarrades sobre ciència i els seus protagonistes conformen el programa de la nova edició a Lleida de la Nit Europea de la Recerca, que celebrarà el seu dia central el proper 24 de setembre.

Organitzada per cinquè any consecutiu pel Grup d’Investigació en Energia i Intel·ligència Artificial (GREiA) de la Universitat de Lleida (UdL), la iniciativa oferirà al públic visites a l’IRBLleida, al Parc Cientific i Tecnologic, a l’IRTA Fruitcentre, a l’Arxiu Municipal i al Museu de l’Aigua, així com tallers que abordaran la manera de millorar el son, com funcionen els sistemes satel·litaris de navegació global, la importància de l’estudi dels micromamífers en l’arqueologia, descobrir l’ADN de maduixes i plàtans, com poder fer una reanimació cardiovascular als nens o com són d’útils els insectes en el control de plagues agrícoles.

El programa es complementarà amb xarrades sobre el funcionament del cervell, el projecte d’educació per a la salut IlerCovid, o com el dret pot fomentar la sostenibilitat ambiental. La Nit Europea de la Recerca a Lleida també ha programat una activitat per al dia 25 que donarà a conèixer el projecte Almia de sostenibilitat energètica que es desenvolupa a Almatret, així com una nova edició del concurs de dibuix per a alumnat d’infantil i primària amb el lema “Investigar per a un futur millor: jo també vull ser científic/a”.

Com a novetat d’aquest esdeveniment de divulgació científica que se celebra en més de 300 ciutats europees, els dies 20, 21, 22 i 23 també s’han programat xarrades, tallers i visites guiades.

El Sol, vist des del Parc del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec, que també participarà el proper 20 de setembre en la Nit Europea de la Recerca amb la xarrada “Llum a la nit. Un problema tambe? per a la nostra salut” (18.00 hores), va compartir ahir una imatge captada pel seu telescopi Takahashi de la protuberància solar més llarga de l’any, amb una mida equivalent a entre 35 i 50 planetes Terra.

tracking