SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Benvinguts al Centre Històric de Lleida

Els gegants van obrir ahir la dotzena edició de l'Obert del Centre Històric || Una setantena de persones van acompanyar la comparsa fins a la Panera

Els nens no van perdre l’ocasió de posar al costat dels gegants.

Els nens no van perdre l’ocasió de posar al costat dels gegants.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gegants de Lleida van desfilar ahir al ritme de la melodia i la percussió dels grallers de Jaume I per obrir la dotzena edició de l’Obert del Centre Històric, la festa del barri que fins demà celebra més de quaranta activitats populars, com visites guiades, concerts i espectacles dirigits a tots els públics en què col·laboren prop de cinquanta entitats i establiments.

Vora setanta persones es van sumar a la comparsa, que va començar a la plaça Cervantes i va recórrer el nucli històric fins a arribar a la pista del Centre d’Art la Panera, on la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, va oficialitzar la inauguració dels actes, que es desenvolupen just una setmana abans de les Festes de Tardor de Lleida.

Segons Pifarré, l’Obert “vol obrir i redescobrir el barri, la seua activitat i els seus equipaments a la resta de la ciutat”, i va instar els assistents a gaudir i participar en les diferents propostes.

Al discurs el va seguir una actuació en directe de la cantautora lleidatana Dwayna que, acompanyada d’Emilio Candelas, va inaugurar de forma paral·lela la segona edició del cicle Km 0, organitzat per l’Orfeó i la Casa de la Música de Lleida i que culminarà demà amb les actuacions dels artistes locals Mudo Kon Voz i Asori, que al seu torn posaran el colofó a la dotzena edició de l’Obert. Avui els veïns podran disfrutar d’un vermut musical pels carrers del Centre Històric.

A la tarda, la plaça Ereta acollirà un taller de carotes, la desfilada dels Gegants de l’Ereta i un espectacle d’animació a càrrec del Pallasso Magí, a més de diferents espectacles, tallers i activitats dirigides a tots els públics.

tracking