SEGRE

Suspenen una funcionària d'una presó gallega per mantenir una relació amb un pres

La treballadora va entrar una nit a la cel·la de l’intern, que ja ha estat traslladat a un altre centre

O Pereiro de Aguiar, a Ourense.

Suspenen una funcionària d'una presó gallega per mantenir una relació amb un pres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una funcionària del centre penitenciari d’O Pereiro de Aguiar (Ourense) ha estat suspesa de les seues funcions després que es tingués coneixement que estava mantenint una relació afectiva dins de la instal·lació amb un reclús, segons informa La Voz de Galicia.

Mitjançant el visionament de les càmeres, es va comprovar que era veraç la informació que una nit del mes d’agost la treballadora va pujar a la galeria de cel·les del mòdul 2 i va entrar en la de l’intern. L’empleada pública ocupava un lloc en el servei de vigilància interior -en el qual hi ha contacte amb els interns- i tenia les claus del departament, per la qual cosa la situació podia suposar un risc potencial per a la seguretat del centre.

Segons fonts penitenciàries consultades pel diari gallec, quan es va tenir coneixement dels fets, es va iniciar una investigació per comprovar-ne la veracitat, i el dissabte 14 d’agost el director del centre va cridar la funcionària al seu despatx. Ella va reconèixer algunes qüestions i, davant del seu estat de nerviosisme, se la va instar que se n’anés a casa. Al dilluns següent, la direcció del centre va remetre a un informe a la sotsdirecció d’Inspecció Penitenciària, va posar els fets en coneixement del jutjat de guàrdia i de la Subdelegació del Govern. La treballadora, per la seua part, va agafar una baixa laboral.

La inspecció va obrir un expedient disciplinari, encara que la via administrativa queda suspesa fins que es resolgui primer la judicial. Amb tot, des de principis de setembre, la treballadora està suspesa cautelarment de les seues funcions. Per raons de seguretat, Institucions Penitenciàries va decidir traslladar de centre l’intern involucrat en la relació.

El jutjat haurà d’investigar si es va incórrer en algun il·lícit penal per sol·licitació sexual a una persona subjecta al seu guarda, encara que, segons fonts penitenciàries, sembla que la relació va ser consentida per ambdós i sense contraprestacions, per la qual cosa que pot ser que les conseqüències, una vegada es resolgui l’expedient, siguin només disciplinàries.

tracking