SEGRE

El dineral que va cobrar la catedral de Toledo pel videoclip de C. Tangana i Nathy Peluso

El raper C. Tangana.

C. Tangana actuarà gratis a Bilbao "contra la censura institucional"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica pel videoclip de l’última cançó de C.Tangana i Nathy Peluso continua generant debat pel seu enregistrament dins de la catedral de Toledo. Les imatges que ambdós protagonitzen per al tema 'Ateo' han provocat un enorme malestar en diversos sectors, i fins i tot el degà de la catedral, Juan Miguel Ferrer, ha reconegut haver viscut una situació "complicada i dolorosa que es podria haver "evitat".

Ferrer ha presentat la seua dimissió a través d’un comunicat i ha insistit que el permís per gravar es devia a raons comercials, ja que els diners recaptats van directe al fons de les obres socials de la catedral. Segons ell, la xifra ascendeix fins els 15.000 euros i la situació ha derivat en un enfrontament amb l’arquebisbe. El degà manifesta que la història de la cançó representa una "conversió mitjançant l’amor humà" i que malgrat que el vídeo és "provocador", també assegurava que "no afecta la fe". Ha reconegut que es va cometre l’error que quan es va gravar el vídeo no hi havia ningú que representés la catedral i no van poder fer advertències "de les coses que després han provocat l’escàndol d’algunes persones. Això va ser un error".

No obstant, El Digital de CLM assegura que en realitat la quantitat que hauria rebut el cabildo per l’ús del majestuós temple és de 30.000 euros. El mitjà insisteix, això sí, que el pagament per part de la productora del videoclip es va fer directament en favor del cabildo un organisme totalment independent de l’arquebisbat de Toledo.

tracking