SEGRE
Cinc treballs que no existien fa 10 anys

Cinc treballs que no existien fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’era digital ha canviat la nostra manera de viure així com també les nostres opcions laborals. Les plataformes, aplicacions i comerç onlini han creat un ventall d’oportunitats de treball|feina que fa tan sols una dècada eren impensables. El portal especialista en ocupació|ús Jobatus ha realitzat un estudi del qual s’han extret 5 llocs de treball que no existien fa 10 anys.

Dissenyador conversacional: Durant els últims anys s’ha desenvolupat molt ràpid el món dels assistents de veu, fins el punt que al voltant de 4,3 milions de llars en tenen un. Siri, Alexa, Google Home... En tots els casos hi ha una persona que es dedica a dissenyar aquestes converses en què es tinguin en compte les presumpcions, actituds, necessitats i hàbits dels usuaris.

Narrador de videojocs: Les competicions de videojocs i esports electrònics es retransmeten per internet i fins i tot per televisió. Per això ha estat necessari que aparegués el professional narrador de competicions de videojocs, com les de FIFA o el LoL.

Data scientist: La ciència de les dades o Data Science és un camp multidisciplinari que busca extreure informació de grans volums de dades, estructurats o no. Antigament era habitual que es recollissin les nostres dades manualment en enquestes, per telèfon, etc. Però en l’actualitat existeixen programes que registren tot sobre els usuaris sense que ens n’adonem per després poder treure conclusions o utilitzar aquestes dades amb diverses finalitats. Per aquesta raó hi ha d’haver algú que analitzi tota aquesta quantitat de dades, el "Big Data", i li doni un sentit.

Influencer: Sempre hi ha hagut celebritats (actors i actrius, cantants esportistes, ...) que han influït en la nostra vida fent anuncis i utilitzant objectes o serveis que el públic vulgui comprar en veure’ls. Però el concepte d’influencer com a tal ha sorgit en els últims anys arran de les xarxes socials. Són persones que s’han fet conegudes a internet i que compten amb una comunitat de fidels seguidors. Alguns també passen al món de la televisió, però en general el que busquen és més visibilitat. Normalment els seus ingressos es generen promocionant productes o serveis publicant fotos i parlant-ne en els seus diferents perfils.

Pilot de drons: A part de ser un hobby en creixement, els drons s’utilitzen per a control de collites, carreteres i incendis, ajuda d’emergències, supervisió de zones de difícil accés, etc, i també per fer preses increïbles per a anuncis, pel·lícules o videoclips. Per això cada vegada està més demandat l’operador de drons.

Enginyer de cotxes autònoms: Els cotxes autònoms no necessiten que ningú els controli ni tan sols a distància, ja que són capaços d’imitar les capacitats humanes mitjançant intel·ligència artificial, analitzant i interpretant el seu entorn i aplicant diferents tècniques de conducció. Encara que hi ha diferents nivells de conducció autònoma, aquest camp s’està desenvolupant ràpidament, i tot apunta que Tesla serà la primera a aconseguir-ho. Per això ha sorgit aquest nou tipus d’enginyer, que a poc a poc serà dels més valorats.

tracking