SEGRE

Les escombraries electròniques el 2021 pesaran més que la Gran Muralla xinesa

Les escombraries electròniques el 2021 pesaran més que la Gran Muralla xinesa

Les escombraries electròniques el 2021 pesaran més que la Gran Muralla xinesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els éssers humans generaran el 2021 uns 57,4 milions de tones mètriques d’escombraries electròniques, és a dir, més que el pes de l’objecte artificial més gran del món, la Gran Muralla xinesa, segons va denunciar el Fòrum WEEE de productors ecològics amb motiu del Día Internacional dels Residus Electrònics.

"La generació mundial de rebutjos electrònics està creixent anualment en 2 milions de tones, o al voltant del 3 al 4%, un problema atribuït a més taxes de consum de productes electrònics, que augmenten un 3% anual, cicles de vida de productes més curts i opcions de reparació limitades," assenyala el Fòrum WEEE en un comunicat.

El Monitor Global de Residus Electrònics va estimar al seu informe corresponent a 2019 que aquell any es van generar 53,6 milions de tones mètriques d’escombraries electròniques a tot el món, un augment del 21% en els cinc anys transcorreguts des de 2014.

74 milions de tones

Si la situació no es reverteix, el 2030 s’arribaria als 74 milions de tones, va advertir la plataforma, que va denunciar que en una llar mitjana europea hi ha de mitjana 11 de 72 articles que ja no s’utilitzen o estan espatllats.

Aquesta organització, de la qual forma part la firma mediambiental espanyola Recyclia, agrega que les estimacions apunten que només a les llars de França hi ha entre 54 i 113 milions de telèfons mòbils que no s’utilitzen, que suposa entre 10 i 20 tones de residus, i que als Estats Units es llancen cada dia 416.000 dispositius.

El director general del Fòrum WEEE, Pascal Leroy, va apel·lar a la responsabilitat individual per desfer-se dels aparells electrònics en desús, de manera que puguin ser reciclats. "Mentre els ciutadans no tornin el seu equip utilitzat, trencat, el venguin o el donin, haurem de continuar extraient materials completament nous que causen un gran mal|dany ambiental", va assenyalar.

En al·lusió a la cimera climàtica COP26 que se celebrarà a inicis de novembre a Glasgow (Regne Unit), Leroy va assenyalar que cada tona d’escombraries electròniques reciclades "evita al voltant de 2 tones d’emissions de CO2". En 1 milió de telèfons mòbils, per exemple, hi ha incrustats 24 quilos d’or, 16.000 quilos de coure, 350 quilos de plata i 14 quilos de pal·ladi, recursos que podrien recuperar-se i tornar-se al cicle de producció sense necessitat d’extreure noves matèries primeres que, en qualsevol cas, genera més CO2 que el reciclatge, va agregar la plataforma.

tracking