SEGRE

Salut rebutja la vacunació obligatòria

Argimon preveu "repunts" però no noves onades

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha manifestat aquest dijous que no és partidari de la vacunació obligatòria de coronavirus, i també ha vaticinat que hi pot haver "repunts, però no de la magnitud d’una onada". "L’obligatorietat genera anticossos. Crec que no hem d’obligar a vacunar", ha destacat en una entrevista en Rac1, on ha defensat apostar per la persuasió i per intentar convèncer als que encara no s’han vacunat.

Per a Argimon, l’obligatorietat seria "contraproduent en general, per tot el que significa la vacunació, més enllà de la Covid-19." A més, el conseller ha explicat que és "possible" que l’administració de la tercera dosi de la vacuna, que ja s’està donant en les residències i es preveu que es posi als majors de 70 anys a partir del 25 d’octubre s’ampliï a la resta de la població quan hi hagi evidències de la pèrdua d’efectivitat dels anticossos.

Tanmateix, ha expressat que prefereix prioritzar la vacunació als països del tercer món: "Generalitzar les terceres dosis? Això ens ho diran els estudis. Crec que és molt millor que es vacunin països del sud global que nosaltres amb la tercera dosi".

tracking