SEGRE

Aquestes són les opcions per saber si tens multes pendents

Malgrat que es notifiquen al domicili, pot ser que et descuidis i en deixis alguna sense pagar

Imatge d’arxiu d’un vigilant de zona blava registrant fotogràficament una infracció.

Imatge d’arxiu d’un vigilant de zona blava registrant fotogràficament una infracció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Normalment, una multa de trànsit ens arriba al domicili, pel que sempre es recomana tenir actualitzada l’adreça postal en la Direcció General de Trànsit|Tràfic (DGT) per evitar patir situacions extremes com l’embargament de comptes bancaris. Tanmateix, hi ha altres maneres de comprovar si tens una multa de trànsit pendent, fins i tot des del telèfon mòbil.

En primer lloc, si per motius d’absència o de canvi de direcció no s’ha pogut notificar una multa, es publicarà un edicte en el tauler electrònic TESTRA i en el Tablón Edictal Único del BOE (TEU), des d’on es pot consultar les infraccions de la DGT, ajuntaments i Comunitats Autònomes. Amb la publicació de la multa al tauler, la notificació es dona per realitzada i el procediment sancionador continua el seu curs.

Consultar al tauler TEU

Per consultar si apareixes als edictes publicats en el TEU, n’hi ha prou amb accedir a la seu electrònica de la DGT i consultar al cercador habilitat, introduint el DNI, NIE, CIF o matrícula. En els resultats es podrà comprovar si l’usuari té edictes publicats amb informació relacionada, com quina administració ha ordenat la publicació, per quina infracció o quins són els terminis per recórrer.

Notificació a la safata de correu electrònic

La DGT també disposa d’un servei de notificació electrònica, Dirección Electrónica Vial (DEV), en el que l’usuari rebrà cada nova multa a la safata del seu correu electrònic i al telèfon mòbil a través d’SMS. Per donar-se d’alta en el servei, és necessari comptar amb el certificat digital o DNI electrònic en vigor. Destacar que, una vegada donat d’alta en la DEV, ja no es rebran notificacions a través del correu ordinari.

tracking