Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Quatre de cada 10 persones presa suplements alimentaris
L’última enquesta d’OCU indica quanta gent consumeix suplements alimentaris i per què, quins tipus de complements són els més habituals, com ha influït la covid en aquests hàbits.
Els resultats són representatius de la població espanyola d’entre 18 i 74 anys: i les conclusions principals d’aquest estudi revelen que 4 de cada 10 espanyols recorre a aquests productes, sovint sense la supervisió d’un professional.
Els més freqüents són els suplements vitamínics, però també són bastant populars els que aporten minerals i àcids grassos essencials, així com els probiòtics i fins els suplements proteínics. Els dos motius principals per consumir-los són potenciar el sistema immunitari (62%) i sentir més vitalitat (62%) encara que també hi ha qui els pren per restablir nivells de vitamines i minerals (44%), combatre l’ansietat (22%), millorar el rendiment esportiu (21%), per dormir (20%), millorar la memòria (20%) o perdre pes (18%).
D’altra banda, OCU ha detectat que una quarta part dels consumidors espanyols els van començar a prendre sense consultar ningú, el 38% d’enquestats es va informar sobre això en internet i un 28% assenyala a amics i familiars com una de les seues principals fonts de referència.
Hi ha força desconeixement o desinformació entorn dels suplements alimentaris. El nivell de coneixements dels enquestats, segons el nombre de respostes encertades: un 22% molt baix (amb menys de 3 respostes correctes); un 52% sota (entre 3 i 5 respostes correctes); un 22% medi|mitjà (entre 6 i 7 respostes correctes) i un 4% alt (amb 8 o més encertades).