SEGRE

Quatre de cada 10 persones pren suplements alimentaris

Quatre de cada 10 persones prenen suplements alimentaris

Quatre de cada 10 persones prenen suplements alimentaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’última enquesta d’OCU indica quanta gent consumeix suplements alimentaris i per què, quins tipus de complements són els més habituals, com ha influït la covid en aquests hàbits.

Els resultats són representatius de la població espanyola d’entre 18 i 74 anys: i les conclusions principals d’aquest estudi revelen que 4 de cada 10 espanyols recorre a aquests productes, sovint sense la supervisió d’un professional.

  • El 42% de la població indica que ha pres complements en els últims 12 mesos.
  • En el cas de les dones, aquest percentatge és més alt, del 46%.
  • A més, la despesa en suplements no és gens menyspreable: un 23 % dels consumidors s'hi ha gastat més de 151 euros l’últim any.
  • La pandèmia ha influït en els nostres hàbits: un 37% dels enquestats afirma que ha incrementat la ingesta de suplements des de la crisi del coronavirus.

Els més freqüents són els suplements vitamínics, però també són bastant populars els que aporten minerals i àcids grassos essencials, així com els probiòtics i fins els suplements proteínics. Els dos motius principals per consumir-los són potenciar el sistema immunitari (62%) i sentir més vitalitat (62%) encara que també hi ha qui els pren per restablir nivells de vitamines i minerals (44%), combatre l’ansietat (22%), millorar el rendiment esportiu (21%), per dormir (20%), millorar la memòria (20%) o perdre pes (18%).

D’altra banda, OCU ha detectat que una quarta part dels consumidors espanyols els van començar a prendre sense consultar ningú, el 38% d’enquestats es va informar sobre això en internet i un 28% assenyala a amics i familiars com una de les seues principals fonts de referència.

Hi ha força desconeixement o desinformació entorn dels suplements alimentaris. El nivell de coneixements dels enquestats, segons el nombre de respostes encertades: un 22% molt baix (amb menys de 3 respostes correctes); un 52% sota (entre 3 i 5 respostes correctes); un 22% medi|mitjà (entre 6 i 7 respostes correctes) i un 4% alt (amb 8 o més encertades).

tracking