SEGRE

Alarma per l'augment de contagis de covid a Benidorm

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Benidorm Costa Blanca ha vist com es disparava la taxa d’incidència acumulada fins el risc extrem, 286 casos per cada 100.000 habitants, xifra que ha portat la Conselleria de Sanitat a establir una vigilància específica en el municipi per si fos necessari implantar mesures de control per frenar la transmissió.

Sanitat atribueix aquest repunt a la tornada|retorn del turisme britànic: el 53% dels positius detectats a Benidorm són visitants anglesos. És més, la previsió és que el novembre sigui un mes en què la seua presència creixi encara més. El sector turístic tem que aquestes dades covid tinguin incidència en la recuperació econòmica, que continua sostenint-se sobre el turista nacional, per la qual cosa han iniciat una campanya per extremar les mesures de control en allotjaments i establiments hotelers.

La Comunitat Valenciana és la segona amb més casos de Covid importats, un total de 59 de l’11 al 22 d’octubre, segons xifres de l’últim informe del Ministeri de Sanitat amb dades recollides per la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica. Només la supera Madrid, amb 60 casos. Per nacionalitats, el Regne Unit és el segon país en nombre de positius detectats a l'Estat Espanyol en les últimes quatre setmanes, per darrere de Romania.

Un altre risc a tenir en compte és l’increment de contagis causats per la variant Delta Plus, que al Regne Unit voreja|frega una incidència del 10%. La nova mutació, la AY.4.2, pot arribar a ser entre un 10% i 15% més transmissible que la versió Delta original, que ja per si mateix era el doble de contagiosa que l’original SARS-CoV-2.

tracking