SEGRE

Quants diners li costa a Apple crear l'últim model de iPhone?

Un Iphone 13.

Un Iphone 13.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portal especialitzat en tecnologia TechInsights ha realitzat un estudi per descobrir el valor de cada peça necessària per construir l'iPhone 13 Pro. A partir de conèixer el preu de cada component, el portal ha calculat el preu de fàbrica que li costa a Apple generar el seu últim smartphone.

L’últim producte d’Apple va sortir a la venda a Espanya el passat 17 de setembre i el seu preu oscil·la des de 809 euros (Iphone mini) fins a 1.259 euros (iPhone 13 Pro Max).

La conclusió a la qual ha arribat TechInsights és que generar un iPhone 13 Pro, sense afegir-hi l'I+D ni tampoc el software costaria 570 dòlars. uns 20 dòlars més que el dispositiu que es va presentar el passat 2020, l'iPhone 12 Pro, que suposava una inversió de 548,50 dòlars. El motiu principal és l’increment dels nous components que, tanmateix, no es reflecteix en el preu final de venda al públic.

El recurs més car que resulta necessari per fabricar l'i-Phone 13 Pro és el xip A15 Bionic, la memòria flaix i els subsistemes de la pantalla. També la carcassa posterior resulta una mica més cara que la del model anterior.

Per tant, el marge de benefici de cada unitat venuda seria d’uns 430 dòlars, però els especialistes recorden que es tracta únicament del cost dels components, però cal sumar-hi el màrqueting, investigació i desenvolupament, vendes, despeses de fabricació, entre altres factors.

tracking