SEGRE

Remeis per al refredat: què funciona i què no

Prendre líquids calents, una de les principals recomanacions per alleujar els símptomes del refredat.

Remeis per al refredat: Què funciona i què no

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els remeis per al refredat són gairebé tan comuns com el refredat comú, però funcionen? Partint que no es pot curar un refredat, alguns remeis poden ajudar a alleujar-ne símptomes.

El més important és mantenir-se hidratat. L’aigua, els sucs, el consomé clar o l’aigua tèbia amb llimó groc i mel ajuden a afluixar la congestió i prevenen la deshidratació. Cal evitar l’alcohol, el cafè i els refrescos amb cafeïna, que poden empitjorar la deshidratació.

Per alleujar el mal de coll es poden fer gàrgares d’aigua salada (1/4 a 1/2 culleradeta de sal dissolta en un vas d’aigua tèbia). També es pot provar amb trossets de gel, atomitzadors per al mal de coll, pastilles o caramels durs, remeis tots ells que no s’han de donar als nens petits.

Els atomitzadors i les gotes nasals de solució salina de venda lliure poden ajudar a alleujar la congestió. En els nadons, els experts recomanen aplicar diverses gotes de solució salina en una fossa nasal i després succionar suaument aquesta fossa nasal amb una pera o xeringa de goma. Els atomitzadors nasals amb solució salina es poden utilitzar en els nens més grans.

Per alleujar el dolor, els adults poden prendre acetaminofèn (Tylenol, d’altres), ibuprofèn (Advil, Motrin IB, d’altres) o aspirina. Pel que es refereix als nens, cal consultar sempre amb el seu pediatre el medicament i la dosi adequada al seu pes i edat.

D’altra banda, la llista de remedios ineficaços contra el refredat és extensa: en primer lloc, els antibiòtics. Aquests medicaments ataquen els bacteris, però no actuen contra els virus del refredat. Algunes persones creuen que milloraran més ràpid, però no és així, i l’ús inadequat d’antibiòtics contribueix a tenir problemes greus de creixement de bacteris resistents.

La comunitat científica encara no dona suport a alguns remeis populars contra el refredat, com la vitamina C. Sembla que prendre vitamina C no sol ajudar la persona mitjana a prevenir refredats. Tanmateix, alguns estudis han descobert que prendre vitamina C abans que comencin els símptomes del refredat pot escurçar la durada dels símptomes.

tracking