SEGRE

Assassina un nen a qui s'hauria emportat amb engany fins un portal

El presumpte autor ja va complir pena de presó per un altre crim

Un nen de 9 anys ha mort aquesta nit a Lardero, a La Rioja, després que diversos testimonis hagin afirmat que havien vist com un home s'emportava el menor mitjançant engany.

Un nen de 9 anys ha mort aquesta nit a Lardero, a La Rioja, després que diversos testimonis hagin afirmat que havien vist com un home s'emportava el menor mitjançant engany.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’home de mitjana edat que ha estat detingut aquesta nit a Lardero (La Rioja) com a presumpte autor de la mort d’un nen, que s’hauria emportat amb engany, ja va complir pena de presó per un delicte d’assassinat ocorregut a Logronyo el 1998, han confirmat a Efe fonts de la investigació i veïns de la zona. El petit, de 9 anys, ha estat trobat mort aquesta nit a Lardero després que diversos testimonis hagin afirmat que havien vist com un home es portava al menor mitjançant engany, ha detallat la Delegació del Govern espanyol a La Rioja. Aquest home ha estat detingut després d’haver estat trobat al costat del menor, que ha estat trobat per una patrulla de la Guàrdia Civil en estat molt greu i inconscient, després de la qual cosa ha mort.

En una nota, la Delegació ha afegit que, a les 20:25 hores d’aquest dijous, es va rebre una trucada al SOS Rioja 112 que alertava de la desaparició d’un menor a Lardero, municipi de l’àrea metropolitana de Logronyo, a uns 5 quilòmetres de la capital riojana i amb més d’11.000 habitants. Al cap de pocs minuts, una patrulla de la Guàrdia Civil ha donat avís perquè es cridés a una ambulància en trobar el menor en estat molt greu i inconscient al costat d’un home.

Una vegada que ha arribat l’ambulància al lloc, s’ha intentat reanimar el menor, però no s’ha aconseguit i el menor ha mort. Veïns de la zona han indicat a Efe que el nen ha estat trobat a l’interior del portal del número 7 del carrer Río Linares de Lardero, on viu el detingut. Han narrat que la víctima estava jugant amb altres nens en un parc situat al costat del col·legi Villa Patro, d’on un home se l’ha emportat. Després de conèixer-se el succés, s’han produït moments de tensió, sobretot quan la Guàrdia Civil i la Policia Local ha preparat l’operatiu per treure el detingut des del garatge de l’habitatge, on s’han concentrat unes 200 persones.

Durant diversos minuts, els concentrats han increpat els agents, a qui han retret que protegeixin el detingut i han demanat que els deixessin entrar per "linxar-lo". Alguns d’aquests veïns han assegurat davant els agents que ja havien advertit que el detingut havia intentat en altres ocasions emportar-se nens de la zona. "Ens dèieu bojos i només veníeu dos i ara ha hagut de morir un nen perquè vingueu tots a protegir l’assassí", ha afirmat una veïna als agents. Testimonis directes han explicat a periodistes que a la zona hi havia "inquietud" per la presència habitual d’aquest home que, segons ells, hauria sortit de la presó el 2020 després de complir una condemna per l’assassinat d’una agent immobiliària a Logronyo l’agost de 1998.

El detingut ha estat traslladat a les dependències de la Guàrdia Civil a Logronyo; mentre que els agents romanen a l’interior de l’immoble. Els veïns continuen als voltants, darrere d’un cordó de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, pendents del trasllat del cadàver del menor per part dels serveis funeraris.

tracking