SEGRE

Europa prohibeix l'ús en cosmètics d'una vintena de substàncies cancerígenes

Imatge: Pixabay

Europa prohibeix l'ús en cosmètics d'una vintena de substàncies cancerígenes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha prohibit aquest divendres l’ús en cosmètics de 23 productes cancerígens, mutàgens o tòxics per a la reproducció a causa dels seus efectes greus i a llarg termini sobre la salut dels éssers humans, ha informat la institució en un comunicat. L’Executiu comunitari ha precisat que la prohibició serà efectiva a partir de l’1 de març de 2022 i l’objectiu és "garantir que tots els productes cosmètics que els europeus utilitzen diàriament són segurs sense importar a quin país de la UE han estat venuts o si són fabricats a la UE o importats".

Brussel·les ha consultat el Comitè Científic de Seguretat dels Consumidors (SCCS, per les seues sigles en anglès) i "diverses parts interessades" abans de prendre la decisió de decretar la prohibició d’aquesta vintena de substàncies. La mesura adoptada aquest divendres és la quarta que restringeix o prohibeix l’ús d’agents cancerígens, mutàgens o tòxics per a la reproducció en productes cosmètics i l’Executiu comunitari ha destacat que durant els últims anys ha reduït "significativament" l’exposició dels ciutadans europeus a substàncies perjudicials per a la seua salut.

La Comissió "avalua constantment com enfortir encara més la protecció dels consumidors basant-se en els avenços tècnics i científics", ha destacat la pròpia institució.

tracking