SEGRE

SERVEIS TOTS SANTS

Més columbaris i nínxols a Lleida

La Paeria ampliarà els espais disponibles per donar resposta a la gran demanda || Les ofrenes florals conviuen amb les castanyes rostides i els cada vegada més habituals túnels del terror

Imatge d'arxiu del cementiri de Lleida.

Imatge d'arxiu del cementiri de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cementiri municipal de Lleida habilitarà en les properes setmanes quinze nous columbaris i en construirà 200 més l’any que ve per donar resposta a la gran demanda d’aquests espais per enterrar urnes amb les cendres dels difunts incinerats. I és que les incineracions van a l’alça des de fa uns anys i s’han multiplicat més arran de la pandèmia. Dels 1.610 sepelis dels últims dotze mesos −des de l’octubre del 2020− el 59,50% van ser inhumacions i un 40,49%, incineracions.

En una visita al cementiri en la qual es va retre homenatge a les víctimes de la Covid-19, en el marc de la festivitat de Tots Sants, l’alcalde Miquel Pueyo i la regidora Montse Pifarré van anunciar que abans del 2022 també estaran disponibles 45 nínxols nous al departament de Santa Cecília, després d’anys en què el cementiri només podia oferir espais de segona a les persones que els requerien. En el compte enrere per a la celebració de Tots Sants, els cementiris de les comarques lleidatanes registren una activitat frenètica de persones que condicionen els sepelis dels seus familiars. Les ofrenes florals als que ja no hi són coincideixen durant aquests dies amb la tradició de consumir castanyes rostides.

L’associació de veïns d’Instituts-Sant Ignasi es va sumar ahir a la celebració de la castanyada amb dos taules a Alcalde Costa i l’avinguda Madrid en què repartien castanyes i moniatos rostits als passejants.Per la seua part, el Grup de Joves de Pardinyes i Agipa tenia previst organitzar un túnel del terror a la Mitjana. També hi va haver jocs i una xocolatada per als més petits a la rambla de Pardinyes.

La Urbana regula el trànsit a prop del cementiri per evitar col·lapses

Per agilitzar les visites al cementiri, el trànsit als voltants es veurà modificat aquests dies.

Fins dilluns, el carrer Francesc Bordalba i Montardit (a l’entrada principal al cementiri) només serà en el sentit de la carretera N-240A, en direcció al barri dels Magraners. Per aquesta raó, no es podrà accedir al recinte des del carrer Almeria. Davant de la gran afluència de persones, l’ajuntament ha habilitat una zona de pàrquing al carrer Palauet.

En aquest sentit, el carril més pròxim a l’accés al cementiri des de Francesc Bordalba i Montardit quedarà habilitat per a la circulació de vianants.

Veïns adequant ahir els nínxols dels seus éssers estimats, al cementiri de Lleida.

Veïns adequant ahir els nínxols dels seus éssers estimats, al cementiri de Lleida.MAITE MONNÉ

Veïns adequant ahir els nínxols dels seus éssers estimats, al cementiri de Lleida.

Veïns adequant ahir els nínxols dels seus éssers estimats, al cementiri de Lleida.MAITE MONNÉ

tracking