SEGRE

Realment Halloween prové de Nord-amèrica?

Té a veure amb l'agricultura

carbassa de halloween feta amb pastis de xocolata i ple de xuxeries

carbassa de halloween feta amb pastis de xocolata i ple de xuxeriesmaria angels sola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons explica el portal web de Betevé, la festa de Halloween té un origen celta i procedeix de l’expressió “All Hallows Eve”, que significa vigília de Tots Sants. Més concretament va néixer a partir de Samhain, una festivitat que durava diversos dies i marcava la fi de la temporada de collites i l’inici de l’any nou. Segons marcava la tradició irlandesa, s’havien d’encendre espelmes a les cases per ajudar els difunts a trobar el camí.

A mitjans del segle XIX, els immigrants irlandesos van exportar la tradició a diferents zones de l’Amèrica del Nord. Allà la festa de Halloween es va fer molt popular i als Estats Units va arrelar de tal manera que hi ha qui pensa que és un costum nord-americà.

L’historiador Dani Cortijo explica que “si no fos per la festa irlandesa, Halloween no hauria arribat fins als nostres dies, però el cinema nord-americà el va estendre per tot el món“. Catalunya no és una excepció i aquí Halloween i la castanyada competeixen per no perdre el protagonisme de la nit del 31 d’octubre.

tracking