SEGRE

Cada setmana mor una persona per fer-se selfies arriscades

Cada setmana mor una persona per fer-se selfies arriscades

Cada setmana mor una persona per fer-se selfies arriscades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons revela un estudi de la Fundació iO, especialitzada en Medicina Tropical i del Viatger, des del gener de 2008 i fins al passat mes de juliol, han mort 379 persones, és a dir, una cada 13 dies per voler fotografiar-se en un lloc espectacular però perillós. Tot i el coronavirus aquesta tendència ha anat en augment: des del gener fins al juliol d'aquest 2021 han mort 31 persones per aquest motiu, una cada setmana. La xifra representa un enorme augment des del 2015, quan en tot l'any es van registrar 12 morts per aquesta causa.

L'informe revela que de les 379 persones mortes, 141 eren turistes i 238 locals. Tot i que el percentatge d'autòctons és més alt aquestes dades evidencien que la tendència a assumir riscos és més elevada entre els viatgers, tenint en compte que només una petita fracció de la població mundial viatja en un dia determinat.

En alguns països les morts per selfies són més recurrents que en altres. A l'Índia, per exemple, han mort 100 persones per temeritats fent-se selfies, mentre que als Estats Units 39 i a Rússia 33. Espanya estaria a la sisena posició d'aquest rànquing empatant amb Austràlia amb 15 morts.

A més, els autors han identificat els 10 llocs amb més morts. Sense estar ordenats per nombre de casos, aquests són:

  • Cascades del Niàgara, frontera dels Estats Units i el Canadà
  • Glen Canyon, Estas Units
  • Charco de Burro, Colòmbia
  • Platja de Penha, Brasil
  • Cascada de Mlango, Kènia
  • Els Urals, Rússia
  • Taj Mahal, l’Índia
  • Doodhpathri, l’Índia
  • Illa Nusa Lembongan, Indonèsia
  • Arxipèlag de Langkawi, Malasia

Per altra banda, les caigudes des de cascades, penya-segats i terrats són, amb molta diferència, la causa que més sovint acaba convertint la foto perfecta per penjar a Instagram en una tragèdia: han mort 216 persones per aquest motiu. També destaquen els accidents amb mitjans de transports, els ofegaments, les armes de foc, les electrocucions i les ferides fetes per animals salvatges.

Aquesta és una pandèmia que afecta espacialment als joves, ja que els accidents es donen majoritàriament, en un 78% dels casos, entre adolescents i joves en la vintena. De fet, la mitjana d'edat dels morts és de 24,4 anys. A més, afecta principalment als homes, en dos de cada tres casos.

Diferents casos de persones que han mort per fer-se fotos s'han fet virals. A l'estat, es va fer especialment conegut el cas d'una turista ucraïnesa que va morir després de precipitar-se des d'un edifici de 30 metres d'alçada a Benidorm. Per altra banda, a l'Índia, el país dels rècords, hi ha algunes zones delimitades com a "lliures de selfies".

tracking