SEGRE

L'error que tots cometem al cuinar l'arròs i com pot afectar la salut

Arròs a la cassola

Arròs a la cassola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cuinar bé l’arròs és important no només per disfrutar d’un bon àpat sinó per evitar problemes de salut, com demostra un estudi recent d’un equip científic de la Universitat de Queens a Belfast, Irlanda del Nord.

Segons aquest estudi, la tècnica utilitzada a Occident, que consisteix a coure l’arròs amb la quantitat adequada d’aigua fins que s’absorbeixi completament, no és suficient per eliminar la presència d’arsènic als grans d’arròs. Fruit d’una planta les arrels de la qual creixen a l’aigua dels arrossars saturats de pesticides, l’arròs fixa particularment bé l’arsènic en la seua forma inorgànica i, per desgràcia, una bona part d’ell es conserva després de la cocció.

Per eliminar més eficaçment l’arsènic de l’arròs, el professor Andy Meharg de la Universitat de Queens recomana un altre mètode molt més eficaç, que consisteix en posar l’arròs en remull durant la nit abans de cuinar-lo en cinc vegades el seu volum d’aigua. Esbandint també l’arròs amb abundant aigua abans de cuinar-lo, el científic explica que aquest mètode elimina gairebé el 80 % de l’arsènic de l’arròs. Según Andy Meharg, cuinar l’arròs en 5 vegades el seu volum d’aigua sense tenir que passar per l’etapa de remull ja reduiria a la meitat el nivell d’arsènic als grans. Però remullar l’arròs durant la nit en aigua continua sent, segons el seu parer, la manera més eficaç de fer més segur el seu consum.

tracking