SEGRE

Moderna sol·licita a la UE que autoritzi la seua vacuna per a infants de 6 a 11 anys

Vista de la vacuna de Moderna contra la covid-19.

Vista de la vacuna de Moderna contra la covid-19.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biotecnològica nord-americana Moderna va anunciar aquest dimarts que ha sol·licitat a l’Agència Europea de Medicaments que autoritzi l’ús de la seua vacuna contra la covid-19 per a infants de 6 a 11 anys amb dosis més baixes que les dels adults. En un comunicat, Moderna va dir que ha sol·licitat una "variació" per a l’Autorització de Comercialització Condicional (CMA, en anglès) que té la seua vacuna a la Unió Europea per "incloure" una pauta de dos dosis de 50 micrograms per a nens en aquesta franja d’edat.

La firma amb seu a Boston ha fet la petició basant-se en uns resultats publicats a finals d’octubre de l’estudi clínic de la seua vacuna en pacients pediàtrics, anomenat "KidCOVE", que van llançar dades prometedores en el rang de 6 a 11 anys, agrega. "Aquesta és la primera sol·licitud per a l’ús de la nostra vacuna en aquest grup d’edat", va dir en un comunicat el conseller delegat de l’empresa, Stéphane Bancel, qui va assegurar que pròximament entregarà aquestes dades a les agències reguladores a la resta del món.

"Ens encoratja que la vacuna contra la covid-19 de Moderna en el nivell de dosi de 50 micrograms hagi ajudat a evitar la infecció de SARS-CoV-2 en nens", va agregar. Moderna indica en la nota que l’eficàcia de la vacuna va ser del 80 % dos setmanes després de la primera dosi en els nens a la franja d’edat assenyalada infectats amb SARS-CoV-2, independentment dels seus símptomes. A començaments de mes, els EUA van autoritzar la vacuna de Pfizer-BioNTech en dos dosis de 10 micrograms per a nens entre 5 i 11 anys.

tracking