SEGRE

Quants passos has de fer al dia per perdre pes

Quants passos has de fer al dia per perdre pes

Quants passos has de fer al dia per perdre pes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per perdre pes no fa falta anar al gimnàs tots els dies. Sí que és important millorar l’alimentació i combatre el sedentarisme. Respecte a l’alimentació, simplificant, cal eliminar el menjar porqueria i els processats de la dieta i substituir-los per fruites, verdures i productes frescos i anar amb compte amb les begudes, princpalmente alcohol i refrescos.

Respecte a moure’s, l’Organització Mundial de la Salut assegura que per estar saludable cal caminar entre 7.000 i 8.000 passos al dia. Només amb aquest moviment (uns 8 quilòmetres més o menys cada 24 hores) ja es prevenen malalties com l’obesitat. Però amb un esforç una mica més gran, només de 7.000 passos més, es comença a perdre pes, sempre que es mantingui la dieta sana i equilibrada.

Per aconseguir-ho, cal mesurar els passos amb un podòmetre que es pot emportar a la butxaca, un braçalet intel·ligent o una aplicació per al mòbil (l'iPhone per exemple té l’aplicació Salut ja de sèrie). Gràcies a aquests dispositius s’aconsegueixen millors resultats i la majoria també mesuren altres paràmetres com les pulsacions, la tensió, el pes, etc.

Aconseguir els 7.000 passos al dia és senzill, però cal organitzar-se i repartir l’esforç al llarg de la jornada. A la feina, aixeca’t cinc minuts cada hora si és possible, puja per les escales en comptes de per l’ascensor o camina a l’hora del dinar durant el descans.

Al sortir de la feina, passeja una mica en lloc d’anar directe a casa. Si no t’agrada passejar, busca excuses: pots anar a treballar a peu o en bici i, si utilitzes transport públic, baixa una parada abans i així aconseguiràs sumar més passos. També pots optar per fer la compra en un supermercat més llunyà que el que tens sota de casa o fer els encàrrecs a peu.

La pressió grupal és el que més funciona: quedar amb amistats per caminar fa que l’estona de l’exercici passi més ràpidament. Si ho fas a primera hora del matí, a més, el metabolisme s’accelera per a la resta del dia i et sentiràs millor i més actiu.

tracking