SEGRE

Fins a gairebé 100 euros de multa per no tenir al dia aquest document del cotxe

Signes de fatiga al volant.

Signes de fatiga al volant.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No tenir la paperassa del cotxe en regla pot comportar diverses sancions. Una de les més freqüents és la de no reflectir un canvi de domicili als documents del nostre vehicle, fet que pot suposar fins 80 euros de multa.

Els papers que cal portar obligatòriament són els següents i no tenir-los al dia és motiu de sanció:

  • Si no portes la targeta ITV o et falta el certificat de l’última inspecció (sempre que el teu cotxe tingui més de 4 anys) la multa serà de 10 euros i si tens la ITV caducada, l’import de la sanció ascendeix a 200 euros.
  • Si no portes el Permís de Circulació la multa serà de 10 euros i en cas que el vehicle no compti amb aquesta autorització, ascendeix a 500 euros.
  • Si no tens assegurança del cotxe, la multa podrà oscil·lar entre 601 i 3.005 euros, i suposa la immobilització immediata del vehicle.

Un cas a part és el carnet de conduir. Si no el portes a sobre, la multa és de 10 euros. Si no està actualitzat, és a dir, hi ha alguna dada incorrecta com la residència, la multa serà de 80 euros. Si a més, el permís està caducat la multa serà de 200 euros; i si no estàs autoritzat a conduir per retirada de carnet, la sanció serà de 500 euros i 4 punts.

tracking