SEGRE

PUBLICACIONS SALUT

Un llibre per superar el càncer

El doctor Edelmir Iglesias parla des dels seus més de 30 anys d'experiència de com afrontar la malaltia || L'estat d'ànim, especialment important

El Dr. Iglesias, amb el seu llibre ‘Cómo vivir y sobrevivir al cáncer’.

El Dr. Iglesias, amb el seu llibre ‘Cómo vivir y sobrevivir al cáncer’.SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El doctor Edelmir Iglesias, impulsor de la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i expert amb més de 30 anys treballant en càncer, ha publicat el llibre Cómo vivir y sobrevivir al cáncer. La quimio me sienta bien. Consejos de un experto en què explica com fer front i quina importància té l’estat d’ànim a l’hora de superar la malaltia.

“L’objectiu d’aquest llibre és ajudar les persones amb càncer i les seues famílies”, afirma Edelmir Iglesias. “Feia anys que volia utilitzar la meua experiència en aquest camp i plasmar tot el que he après en un llibre que crec que pot ajudar molta gent”, va afegir.Els consells que dona Iglesias en aquest volum estan basats no només en els seus més de 30 anys d’experiència com a metge i cirurgià, sinó també en publicacions científiques rellevants. El facultatiu ha publicat articles en diferents revistes científiques i ha impartit conferències en congressos nacionals i internacionals.

“Vivim el càncer com una amenaça que ens fa perdre el control de les nostres vides i sovint no sabem què fer. Els pacients saben que volen viure i superar la malaltia i aquest llibre els explica com fer-ho, com mantenir-se actius, com aconseguir que el cos i la ment estiguin forts i com reduir els efectes de la quimioteràpia”.Tot i que encara no té data de llançament, el llibre s’ha traduït a l’anglès per poder “ajudar més gent”.

L’AECC de Lleida va atendre l’any passat més de 1.300 persones

Durant el 2020, l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Lleida va atendre més de 1.300 persones a la província entre pacients amb càncer i familiars. La xifra és inferior a la d’un any abans, quan en van ser 2.100, a causa de la pandèmia. La Covid-19 no només va agreujar la vulnerabilitat prèvia dels pacients, sinó també va crear més necessitats que van obligar l’AECC a pràcticament triplicar els ajuts econòmics. En total es van aportar més de 21.000 euros a famílies afectades per la malaltia, quan el 2019 no van arribar als 10.000 euros.

tracking