SEGRE

Adverteixen oficialment a Andrés Iniesta per l'ús d'"alt risc" de les criptomonedes

Iniesta intenta eludir un rival ahir durant la Supercopa del Japó.

Iniesta intenta eludir un rival ahir durant la Supercopa del Japó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha demanat al futbolista Andrés Iniesta que tingui en compte els advertiments del supervisor sobre els criptoactius, un producte no regulat, i s'informi a fons abans d'invertir-hi o de recomanar-ne d'altres que ho facin.

Per primera vegada, el supervisor borsari ha respost a través de Twitter al futbolista que aquest dimecres anunciava a la xarxa social, en espanyol i en anglès, que estava aprenent “com començar amb les criptomonedes. L'ex del Barça cita Binance, un operador que assegura ser el major intermediari de bitcòin i criptomonedes del món per volum.

Davant d'aquest missatge, que té més de 25,2 milions de seguidors a Twitter, la CNMV ha decidit fer servir el mateix canal de comunicació per recordar que els criptoactius -amb això les criptomonedes- són productes no regulats i tenen "alguns riscos rellevants" .

Per això, abans d'invertir-hi o recomanar a d'altres que ho facin, l'organisme supervisor proposa llegir un comunicat emès des de principis de febrer en què avisava que, des del punt de vista legal, les criptomonedes no tenen la consideració de mitjà de pagament, no compten amb el suport d'un banc central i no estan cobertes per mecanismes de protecció al client.

A més, la CNMV ha deixat clar més d'una vegada que es tracta d'una inversió d'alt risc i calcula que hi ha més de 7.000 criptomonedes al mercat amb característiques similars a les del bitcòin.

Alguns usuaris de Twitter també responen al missatge d'Iniesta per retreure-li que faci publicitat d'aquest tipus de productes.

tracking