SEGRE

CINE

L'actor Liam Neeson roda a Manresa 'Marlowe' de Neil Jordan

L'actor Liam Neeson roda a Manresa 'Marlowe' de Neil Jordan

L'actor Liam Neeson roda a Manresa 'Marlowe' de Neil Jordan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor irlandès Liam Neeson roda aquest dijous a Manresa la producció internacional 'Marlowe', un 'thriller' que protagonitza donant vida al llegendari detectiu privat Philip Marlowe.

La pel·lícula està dirigida per l’irlandès Neil Jordan, guanyador d’un Oscar al Millor Guió Original per 'Juego de lágrimas’ (1993) i d’un Bafta al Millor Guió Adaptat per 'El fin del romance' (1999), i director de llargmetratges de terror, fantasia i cine negre, com 'Entrevista amb el vampir' (1994), 'Byzantium' (2013) i 'La viuda' (2018).

Neeson ha arribat al rodatge cap a les 10 amb cotxe i acompanyat per l’actor Colm Meaney, que també participa en la pel·lícula.

El rodatge es realitza al carrer Jaume I i dins del Bar Restaurante Miami, i ha generat expectació entre els veïns de la ciutat, que s’han reunit des de primera hora als voltants del set.

Per a la pel·lícula, ambientada a Los Angeles a començaments del segle XX, s’ha reconvertit aquest local de restauració en una licoreria que porta per nom Schmidt’s Liquours, i hi ha cotxes d’època i figurants caracteritzats.

El rodatge de la pel·lícula ha provocat alguns talls en vies principals de la ciutat i modificacions en la circulació habitual de l’autobús, que ha afectat des de les 7.00 les línies L2, L3, L4 i L5.

UN PERSONATGE DE RAYMOND CHANDLER

Philip Marlowe és un personatge fictici creat per l’escriptor nord-americà de novel·la negra Raymond Chandler com a protagonista de les seues novel·les 'El sueño eterno’ (1939) i 'El larog adiós' (1953).

Ha estat interpretat moltes vegades en el cine; per exemple en 1946 Humphrey Bogart li va donar vida al film d’Howard Hawks 'El sueño eterno’; el 1973, Elliot Gould va protagonitzar la cinta de Robert Altman 'Un llarg adeu', i en 1975 Robert Mitchum el va encarnar en 'Adiós muñeca', així com en un remake de 'El sueño eterno’ el 1978.

RETROBAMENT DE NEESON I JORDAN

Amb aquesta producció, Neeson, de 69 anys, torna posar-se en mans del director irlandès després de fer-ho el 1996 i per primera vegada en 'Michael Collins' --que li va merèixer la Copa Volpi a Millor Actor al Festival de Cine de Venècia-- i després en 'Desayuno en plutón' (2005).

Al llarg de més de quatre dècades, l’actor ha participat en pel·lícules com 'La llista de Schindler' (1993), 'Els Miserables’ (1998), 'Star Wars' (1999), 'Love Actually' i (2003) 'Batman Begins' (2005).

tracking