SEGRE

Els països de la UE acorden suspendre els viatges des del sud de l'Àfrica

Diversos turistes caminen per la terminal 4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas, en una fotografia d'arxiu.

Diversos turistes caminen per la terminal 4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas, en una fotografia d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els països de la Unió Europea van acordar aquest divendres suspendre els viatges des del sud de l’Àfrica a causa de la nova variant sud-africana del covid-19. A més, van acordar que els residents europeus que provinguin d’aquesta zona i que sí que tenen dret a entrar a la UE se sotmetin a test i un període de quarantena, segons va informar la presidència eslovena de la UE.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, fins la data la Xarxa Nacional de Vigilància (Sistema SiVIEs) no ha seqüenciat cap tipus de llinatge de la variant sud-africana, identificada com B.1.1.529. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) no l’ha classificat encara com a variant de risc, i es tardarà setmanes a conèixer el seu veritable impacte.

Identificada per primera vegada el passat 11 de novembre, s’han trobat ja una trentena de mutacions de la variant en llocs com la mateixa Sud-àfrica, Botswana o Hong Kong (Xina), la qual cosa ha generat preocupació i la reimposició de restriccions en alguns països europeus als viatgers procedents del sud de l’Àfrica.

tracking