SEGRE

CONSTRUCCIÓ

La Sagrada Família corona la torre de Maria amb una gran estrella lluminosa

Té 7,5 metres de diàmetre i pesa 5,5 tones

La Sagrada Família corona la torre de Maria amb una gran estrella lluminosa

La Sagrada Família corona la torre de Maria amb una gran estrella lluminosaFoto cedida por la Sagrada Familia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La basílica de la Sagrada Família ha coronat aquest dilluns la torre de la Verge María amb una gran peça en forma d’estrella de dotze puntes que reflectirà els rajos del sol durant el dia i s’il·luminarà amb focus a la nit, i que arriba als 127 metres.

L’estrella, en el disseny i construcció de la qual s’han invertit 1,5 milions d’euros, té 7,5 metres de diàmetre, pesa 5,5 tones i s’ha instal·lat ja acoblada amb l’ajuda d’una gran grua, ha informat aquest dilluns la Sagrada Família.

Durant les setmanes prèvies s’ha treballat en el muntatge i acoblament del seu nucli, que té forma de dodecàedre, han indicat les mateixes fonts.

Construïda amb vidre texturitzat amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes, els cristalls es veuran il·luminats pel sol durant el dia i, durant la nit, la llum sorgirà de l’interior, des dels focus instal·lats en la base de les puntes piramidals de l’estrella que sorgeixen de cada costat.

El proper dia 8 de desembre està prevista la inauguració de la torre de la Verge, amb l’acte central de l’eucaristia, la benedicció i la posterior il·luminació de l’estrella, ha recordat la Sagrada Família.

Quan aquest acabat, el temple de la Sagrada Família tindrà 18 torres, i la dedicada a la Verge Maria serà la segona més alta, només superada per la de Jesucrist, que estarà rematada per una creu i arribarà a 172 metres d’altura.

tracking