SEGRE

Així influeix el carretó de comprar en què consumim més

El carro tradicional, amb la barra horitzontal.

Així influeix el carretó de comprar en què consumim més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que resulta difícil relacionar el cost de la nostra compra amb el tipus de carro que trobem al supermercat, el cert és que aquests amaguen un detall que pot arribar a incrementar la despesa del consumidor en un 25%. Així ho ha demostrat un estudi dut a terme per l’Escola de Negocis Bayes de la City University of London comparant dos tipus de carros, els que tenen el manillar habitual en forma de barra horizaontal i els que tenen dos nanses col·locades de forma paral·lela.

Pel que sembla, quan empenyem el carro amb la barra, els músculs que utilitzem per a això són els tríceps, músculs encarregats d’empènyer. Tanmateix, amb el simple fet d’agafar el carro des dels costats, els músculs implicats són els bíceps, que segons diuen els investigadors, són els encarregats d’agafar alguna cosa i portar-ho cap a nosaltres. Això és, l’utilitzar els músculs de l’agafament ens predisposa a portar cap a nosaltres més productes, és a dir, a consumir-ne més.

Així les coses, quan els carros presenten nanses laterals estem sent temptats per portar-nos molt més del que teníem previst. "És impactant descobrir que fer un petit canvi en la posició dels manillars pot tenir un impacte tan gran en la despesa dels compradors", va assegurar Zachary Estes, un dels professors que va dirigir l’estudi. No és per a menys, doncs la conclusió a la qual van arribar després de l’experiment va llançar que els clients que portaven carros amb nanses van arribar a gastar un 25% que les persones que van utilitzar el carro amb la barra horitzontal.

tracking