SEGRE

Els no vacunats tenen un risc nou vegades més gran de morir per covid

Mentre que la probabilitat d’acabar a l’UCI és 16 vegades més gran, segons un estudi italià

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un informe de l'Institut Superior de Sanitat d’Itàlia (ISS) ha revelat que el risc de mort és nou vegades més gran entre la població, mentre que el risc d’ingrés en cures intensives és 16 vegades més gran. "Els qui no han estat vacunats, en comparació amb qui porta menys de cinc mesos vacunat, el risc d’hospitalització és deu vegades més gran; 16 vegades major el d’ingrés en cures intensives i 9 vegades major el de mort", ha explicat l’organisme al seu informe setmanal sobre la Covid a Itàlia.

El document recull que en els últims 30 dies a Itàlia "hi ha una incidència de casos diagnosticats més gran en la població no vacunada". A més, "la taxa d’hospitalització dels no vacunats (262 hospitalitzacions per 100.000) mostra que és unes set vegades superior a la dels vacunats amb un cicle complet de menys de cinc mesos (39 hospitalitzacions per 100.000) i sis vegades superior als vacunats amb cicle complet superior a cinc mesos (43 hospitalitzacions per 100.000)".

"Analitzant el nombre d’ingressos a UCI i defuncions en més de 80 anys s’observa que en el període 15/10/2021-14/11/2021 la taxa d’hospitalitzacions UCI de no vacunats (17 hospitalitzacions a UCI per 100.000) és aproximadament nou vegades més gran que la de les vacunes de cicle complet durant cinc mesos (2 admissions a UCI per 100.000) i sis vegades gran que la de les vacunes de cicle complet en cinc mesos (3 ingressos UCI per 100.000)", prossegueix el document.

Quant a la mortalitat, entre el 8 d’octubre i l’11 de novembre és nou vegades més gran en la població no vacunada que en les persones vacunades amb un cicle complet de més de cinc mesos i set vegades major que en les vacunades amb cicle complet des de fa més de cinc mesos. El balanç oficial de divendres inclou 9.658 nous casos i 74 morts a Itàlia. En total, el país transalpí acumula 4,7 milions de casos confirmats i 134.077 morts des de l’inici de la pandèmia.

tracking