SEGRE

CONSUMO FESTEJOS

Un estudi xifra en 631 euros la despesa mitjana per família durant les festes de Nadal

Un estudi xifra en 631 euros la despesa mitjana per família aquestes festes, un 14% més que en l'última pasqua abans de la pandèmia || Els regals són la principal inversió, amb uns 240 euros

Compte enrere per al Sorteig Extraordinari de Nadal.

Compte enrere per al Sorteig Extraordinari de Nadal.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços i les empreses de paqueteria han emprès una campanya de Nadal que preveu superar les vendes d’abans de la pandèmia. I és que segons l’Estudi Consum Nadalenc 2021 de Deloitte, els espanyols gastaran aquest Nadal, de mitjana, 631 euros, un 14% més que en la pasqua del 2019. La millora de la situació sanitària, malgrat l’arribada de la variant òmicron, està incentivant l’optimisme de la població, que en un 62% espera augmentar el consum durant aquestes festes.

El 43% declara la intenció d’incrementar l’esmentada despesa perquè el temor a la Covid-19 és menor, el 33% perquè les restriccions s’han mitigat i el 25% ho vincula a una millora en la situació econòmica. Per contra, el 38% dels enquestats declara que disminuirà la despesa. Entre els motius, un 56% al·lega un increment en el cost de la vida, un 49% ho atribueix a la falta d’estabilitat econòmica i un 40%, que prefereix estalviar a gastar.

Com el 2019, els regals seran la principal despesa d’aquest Nadal, amb una inversió que s’acostarà als 240 €. A més, destaca un increment del 91,1% en viatges (122 euros de mitjana) i augmenta la despesa en lleure i restauració un 37,7% (109 €), davant la caiguda de la inversió de gairebé un 8% en menjada i beguda. Entre els regals més comprats, la roba, el calçat, la cosmètica i els perfums destaquen en la població adulta, i els joguets, la roba i el calçat entre els més joves.

Malgrat la puixança en els últims anys de festes com el Black Friday o el Ciber Monday, el desembre continua sent el mes en què els espanyols concentren la immensa majoria de les seues compres nadalenques (el 53%) i només el 27% les realitzen al novembre.

Els catalans gastaran 53 € en el sorteig del 22 de desembre

El Sorteig Extraordinari de Nadal és un dels més esperats de l’any i, a dos setmanes de celebrar-se, algunes administracions com la Loteria Barcala de Mollerussa ja registren cues. S’estima que cada espanyol gastarà 66,6 € en aquest sorteig, un euro més que l’any passat, segons la consignació per habitant de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat.

Per territoris, els catalans seran dels que invertiran menys en aquest sorteig, amb una mitjana de 53,07 € per habitants.En aquestes assenyales dates, el venedor de loteria amenaça de tancar les portes de les seues administracions del 22 al 24 de desembre per denunciar la congelació de les seues comissions. A dia d’avui es desconeix quants venedors s’afegiran a aquesta vaga a les comarques lleidatanes.

Compte enrere per al Sorteig Extraordinari de Nadal.

Compte enrere per al Sorteig Extraordinari de Nadal.MAITE MONNÉ

tracking