SEGRE

La impressionant suma de diners per la venda d'un exemplar de la primera edició de Harry Potter

Només hi ha 500 còpies amb l'enquadernació específica d'aquesta edició

Imatge il·lustrativa

La impressionant suma de diners per la venda d'un exemplar de la primera edició de Harry PotterPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un exemplar de la primera edició de "Harry Potter i la pedra filosofal" s'ha venut aquest dijous per 471.000 dòlars a Texas, als Estats Units, segons informa el portal web 324. Els subhastadors asseguren que el preu que s'ha pagat per aquest obra de l'autora britànica J. K. Rowling és un rècord mundial per a una obra de ficció del segle XX. En euros, la xifra supera els 400.000.

Es tracta de l'edició britànica del 1997, en tapa rígida, i a la portada hi ha una il·lustració en color. La casa de subhastes Heritage Auctions l'ha definit com un exemplar "màgic, increïblement brillant i gairebé per estrenar".

El preu de sortida de la subhasta era de 75.000 dòlars, una xifra que s'ha multiplicat per sis amb l'oferta d'un col·leccionista nord-americà que es vol mantenir en l'anonimat. Els preus de subhastes anteriors per a les primeres edicions de Harry Potter han oscil·lat entre els 110.000 i 138.000 dòlars. "No només és el llibre de Harry Potter més car que s'ha venut mai, sinó que és l'obra de ficció del segle XX publicada comercialment més cara que s'ha venut mai", assegura el vicepresident executiu de Heritage Auctions, Joe Maddalena, en un comunicat.

tracking