SEGRE

Un incident d'LGTBI-fòbia cada tres dies aquest 2021

L'Observatori contra l'Homofòbia alerta que les agressions al col·lectiu s'han disparat i reclama més prevenció

Una protesta contra la violència LGTBI

Una protesta contra la violència LGTBISEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ja fa temps que alerta de l'augment de les agressions i els incidents que pateix el col·lectiu LGTBI i la xifra creixent de denúncies ho corrobora. Segons informa el mitjà Betevé, aquest 2021 s’han denunciat 107 incidents a Barcelona, de mitjana un cada tres dies. Al conjunt de Catalunya, el nombre es multiplica per dos i s’eleva fins a 267.

Justament aquesta setmana s’han denunciat dues agressions a la ciutat. Per això, l’Observatori reclama prevenció i més recursos per capgirar aquesta realitat.

L’Observatori contra l’Homofòbia fa 13 anys que acompanya les víctimes d’LGTBI-fòbia. Han aprofitat l’aniversari per reivindicar la necessitat que aquestes persones del col·lectiu tinguin uns serveis efectius. L’objectiu ha estat sempre acompanyar i reparar la dignitat de la víctima amb ajut jurídic i psicològic. Un acompanyament a temps real, també en caps de setmana i de forma gratuïta. Per això, demanen més pressupost per oferir aquest servei de forma professionalitzada. Un altre dels reptes és visibilitzar la lesbofòbia.

El president de l’entitat ha reivindicat el protocol de Barcelona, que permet la coordinació de l’entitat amb els Mossos d’Esquadra i l’Oficina per la No Discriminació. En aquest sentit, ha reclamat que aquests mecanismes s’ampliïn a tot el territori català. Malgrat tot, el balanç d’aquests 13 anys dedicats a l’atenció i l’acompanyament és positiu i s’han felicitat pel llarg camí que s’ha fet fins avui, que va començar en el Front de Lliberament Gai, arran de l'assassinat de la transsexual Sònia Rescalvo.

tracking