SEGRE

DESPESES

El manteniment de la tomba de Franco a Mingorrubio costa 754 euros al mes

El manteniment de la tomba de Franco a Mingorrubio costa 754 euros al mes

El manteniment de la tomba de Franco a Mingorrubio costa 754 euros al mesEFE/María Traspaderne/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mantenir la tomba del dictador Francisco Franco al cementiri madrileny de Mingorrubio (El Pardo) costa 754 euros mensuals, quantitat que recull les despeses ocasionades per la vigilància i seguretat del panteó, l’administració de l’enterrament i la neteja del recinte, segons dades oficials.

El Govern detalla aquestes quantitats en resposta a una pregunta del senador de Compromís, Carles Mulet, qui va reclamar conèixer al detall quan diners suposen per a les arques públiques cuidar el mausoleu on descansen les restes de Franco des del 24 d’octubre de 2020, després del seu trasllat des de el Valle de los Caídos.

En la resposta escrita, facilitada pel mateix Mulet, l’Executiu explica que l’import del contracte de vigilància i seguretat del panteó ascendeix a 714,12 euros al mes.

S’hi suma una altra quantitat de 10,32 euros mensuals abonat a la Sociedad Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària del Patrimoni S.A. (SEGIPSA) per a l’"administració i gestió de la unitat d’enterrament".

El tercer concepte especificat pel Govern es refereix als treballs de neteja, que es duen a terme de manera puntual, xifrades en uns 360 euros a l’any, el que equivaldria a 30 euros al mes.

El senador Mulet afirma que encara que la quantitat global de 754,44 euros "pugui semblar petita" resulta "totalment inconcebible que ens continuï costant un sol cèntim a les arques públiques" per mantenir aquestes restes en un "privilegiat mausoleu públic", una cosa que "no passa en cap democràcia", segons afirma en una nota.

tracking