SEGRE

MEDI AMBIENT INICIATIVES

Lleida aposta per la seua biodiversitat

Plantades populars d'arbres al bosquet del carrer Palauet de la Bordeta i el Turó de Gardeny || Alliberen dos astors en una 'ecoactivitat' al parc municipal de la Mitjana

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans es van bolcar ahir en la millora dels espais verds de la capital del Segrià en una jornada que va acollir al matí dos plantades d’arbres al bosquet de la Bordeta i al Turó de Gardeny. Al voltant de dos-centes persones van participar en l’acció organitzada per l’Assemblea de la Bordeta amb l’objectiu de reivindicar el bosc que hi ha al carrer Palauet. Els mateixos veïns del barri van plantar trenta-sis pins garrics, quatre roures i dos moreres, que prèviament havien adquirit als Vivers Gabandé.

La iniciativa, segons l’organització, va tenir molt bona acollida entre petits i grans. En els últims quatre anys, els veïns de la Bordeta han plantat al voltant de 250 arbres en aquest espai verd autogestionat. Al Turó de Gardeny, l’acció per dotar aquest espai de més arbres va estar organitzada per l’entitat Osmon i va comptar amb la col·laboració de la UdL i del departament de Joventut de la Paeria, contribuint així a la biodiversitat i la millora del medi ambient.

Entre les espècies d’arbres que van trasplantar hi havia alzines, roures garriguenc i garrics. Així mateix, el parc de la Mitjana va acollir ahir al matí una ecoactivitat sobre la biodiversitat de Lleida. Aquest any s’han fet 36 observacions de biodiversitat dins del programa +Biodiversitat, amb la identificació de 132 espècies vegetals, 77 d’aus, 20 de macroinvertebrats aquàtics, 32 espècies d’artròpodes, 27 de bolets, 3 de mamífers i una espècie d’amfibis.

En aquesta trobada, que va incloure l’alliberament de dos astors recuperats al Centre de Vallcalent, també es van donar a conèixer els resultats del cens de cigonyes. N’han comptabilitzat 232 nius, dels quals 202 eren aquest any ocupats per una parella, i s’han registrat 307 pollets.

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.GERARD HOYAS

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.

La plantada d’arbres d’ahir al Turó de Gardeny.GERARD HOYAS

tracking