SEGRE

RESTAURACIÓ NOVETATS

Reobre el restaurant L'Espurna de Lleida

L'antic El Forn del Nastasi ubicat al carrer Salmerón de Lleida reobre avui les portes de la mà del jove xef Jesús Gimena || Nova oferta gastronòmica basada en la cuina tradicional

El xef Jesús Gimena al restaurant L’Espurna de Lleida, que avui reobre les portes.

El xef Jesús Gimena al restaurant L’Espurna de Lleida, que avui reobre les portes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El restaurant L’Espurna de Lleida, l’antic El Forn del Nastasi situat al número 10 del carrer Salmerón, arranca avui una nova etapa de la mà de Jesús Gimena. Aquest xef de 23 anys agafa el relleu de Jordi Vidal al capdavant d’aquest històric local, que ara reobre les portes després de nou mesos tancat, amb una nova oferta gastronòmica basada en la cuina tradicional amb productes de proximitat. El local de 400 metres quadrats, reformat per Vidal el 2017, manté les antigues arcades i passadissos, i compta també amb un foc de brasa, una sala gran amb capacitat per a quaranta persones i dos menjadors privats per a vint i trenta comensals.

“Volem que el restaurant continuï sent un espai de bons menjars i celebracions. I encara que sabem que les circumstàncies actuals no són les millors per al sector de la restauració, aquesta és una nova aventura que emprenem amb molta il·lusió i una gran passió”, explica Gimena, que abans d’obrir aquest restaurant ha treballat a Can Jubany de Calldetenes i a Dos Palillos de Barcelona, tots dos restaurants amb una estrella Michelin.

La primera carta de L’Espurna inclourà set entrants −entre els quals caneló de pollastre amb camagrocs amb beixamel i suc del rostit, tataki de tonyina amb all blanc i raïm o llenques de foie micuit amb confitura de remolatxa, fruita seca i pets de monja−, tres plats de peix i quatre de carn, així com una selecció de quatre peixos.

El restaurant, que es reactiva en ple compte enrere per a les festes nadalenques, també ofereix menús especials de Nadal (55 euros) i Cap d’Any (95 euros), amb opció per emportar-se’l a casa. En aquest sentit, Gimena explica que “a partir del mes que ve inclourem a l’oferta un menú diari i dos menús de degustació”. Aquest emblemàtic local portava tancat des del mes de març passat.

Després d’El Forn del Nastasi, regentat per Josep Lladonosa, va allotjar el restaurant Gardeny i, la tardor del 2017, es va convertir en L’Espurna de la mà de Jordi Vidal. La reinauguració d’aquest històric local suposa una bona notícia després que un altre dels clàssics de Lleida, el Sheyton, situat a l’avinguda Prat de la Riba, abaixés la persiana l’octubre passat, prop de dos anys i mig després de la seua reobertura.

Lleida confia a mantenir o fer créixer avui les estrelles Michelin Lleida espera avui mantenir o augmentar les seues tres estrelles Michelín, que a dia d’avui recauen en els restaurants Fogony de Sort, La Boscana de Bellvís i Malena de Gimenells. El Palau de les Arts de València serà aquesta nit, a partir de les 20.00 hores, l’escenari de la cerimònia de lliurament d’aquests reconeixements. La capital del País Valencià, que agafa el relleu de Madrid, acollirà per primera vegada en la seua història la celebració d’una gala que recuperarà el format presencial després de la pandèmia de la Covid-19. La presentadora de la cerimònia serà Ana Milán, que també protagonitza la sèrie Mediterráneo, Tierra de Estrellas, en què l’actriu alacantina ensenya la seua terra en un recorregut molt especial per les tres províncies del País Valencià, posant en relleu els seus productes, productors i restaurants.

tracking