SEGRE

Els millors caves del supermercat segons l'OCU

Els millors caves del supermercat segons l'OCU

Els millors caves del supermercat segons l'OCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat, amb motiu de les festes nadalenques, una guia sobre els diferents tipus de caves i han comparat 24 botelles per ajudar els consumidors a elegir.

Els resultats de l’anàlisi reuneixen la comprovació del contingut d’alcohol, de sucre, l’acidesa volàtil, l’acidesa total, la presència de conservants (com els sulfits), així com altres additius, àcid ascòrbic i àcid sòrbic, que en aquesta ocasió no s’han detectat. A més de les qualificacions de degustació d’un plafó|panell d’experts tastadors, el criteri més important de l’anàlisi i en el qual destaquen els millors caves és que poden adquirir-se per menys de 7 euros.

El primer dels elegits per l’OCU és Faustino Brut Reserva, al que concedeix una qualificació global de 84 punts. El preu mitjà és de 6,91 euros. Alcohol mesurat: 11,0%. Contingut de sucre: 9,1 g/l. I, quant a degustació, presenta un color groc pallós amb matisos daurats; abundant bombolla de mida mitjana; aromes de fruita seca amb notes de fruites blanques, i aromes de fermentació. És un "vi equilibrat i de bona persistència", afirma l’organització.

En segon lloc, destaca Via de la Plata Brut Nature, també amb 84 punts. El preu mitjà d’aquesta marca és 5,66 euros. Alcohol mesurat: 11,2%. Contingut de sucre: 1,2 g/l. Degustació: Color groc pallós amb matisos verdosos; abundant bombolla de mida mitjana; aromes amielados, amb notes de fruita seca i de fermentació. En suma, un "vi lleuger, fresc, de lleugera untuositat," assenyala l’anàlisi.

L’estudi de preus mostra un ampli ventall, amb un preu mitjà de 7,60 euros la botella i productes que oscil·len entre els 4,81 i els 11,83 euros.

En la classificació de l’OCU sobresurten també amb molt bona qualitat, Ondarre Brut Nature (7,29 euros); Anna Codorníu 1551 Brut (8,08 euros); Royal Carlton Brut (7,44 euros); i Castillo Perelada Brut Reserva (5,55 euros), entre d’altres.

L’organització de consumidors recomana avançar les compres dels caves, ja que els preus poden pujar. I, una vegada a casa, guardar-los en un lloc fresc, sec i fosc. Els caves s’han de refredar amb prou antelació: la temperatura òptima són 8 graus, que s’aconsegueixen posant la botella almenys quatre hores abans d'obrir-la a la nevera. Després, una vegada a la taula, s’ha de mantenir fresca en una glaçonera amb gel i aigua.

tracking