SEGRE

MASCOTES

Aquestes són les olors que els gossos no suporten

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels sentits que més desenvolupats tenen els gossos, per no dir el que més, és l’olfacte. De fet, detecten moltes més olors que les que són capaços de percebre els éssers humans. El nas d’un gos té més de 200 milions de receptors olfactius, mentre que els humans són uns 5 milions. Els gossos tenen l'olfacte tan desenvolupat que és més de 10.000 vegades més sensible que el gust.

Aquestes són alguns de les olors que els gossos no suporten:

Alcohol. Tant el que s’utilitza per curar i desinfectar ferides com el que contenen les begudes alcohòliques resulta molt desagradable per als gossos. De fet, com més graduació tingui, més els molestarà.

Cítrics. L’olor dels cítrics no resulta gaire desagradable per a les persones, encara que sigui una mica fort. Tanmateix, als gossos no els agrada gens precisament per això, al ser una olor molt intensa que, a més, es queda durant molt temps en l’ambient, amb la qual cosa|allò que els gossos ho perceben durant molt temps.

Perfum. Un cas similar passa amb els perfums, encara que a aquests cal afegir-hi que, a més, tenen compostos químics. També cal assenyalar que els gossos sempre prefereixen l’olor corporal, per la qual cosa tampoc no els agraden les olors artificials generades per altres productes com la laca o el pintaungles.

Productes de neteja. Si un dels motius pels quals no li agrada l’olor dels perfums als gossos és per la quantitat de productes químics que contenen, els productes de neteja representen un cas molt similar. I més en casos com el lleixiu, l’amoníac o el clor. Els molesta tant que fins i tot pot irritar les vies respiratòries de les mascotes.

Vinagre. Igual com hem comentat amb els cítrics, el vinagre té una olor molt forta i es farà insuportable per als gossos. Per tant, s’haurà d’evitar utilitzar-lo en excés a prop de l’animal.

tracking