SEGRE

COVID 19

Els símptomes més comuns d'òmicron es confonen amb un refredat: mocs, dolor de coll i fatiga

Amb l'arribada de la tardor s'incrementen algunes malalties respiratòries.

Amb l'arribada de la tardor s'incrementen algunes malalties respiratòries.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Secreció nasal, mal de cap, fatiga (lleu o greu) , esternuts i mal de coll, aquests són els símptomes més comuns de les persones afectades per la variant òmicron del coronavirus; uns efectes molt similars als d’un refredat comú. Són les conclusions d’un estudi de l’empresa de ciències de la salut Zoe i King’s College de Londres que alerta el govern britànic perquè actualitzi la seua llista de símptomes de detecció covid-19 perquè els d’òmicron són diferents.

El protocol del Regne Unit estableix que la febre, la tos i la pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust (que eren els més comuns amb la variant alfa) són els efectes covid. Tim Spector, científic principal de l’estudi insisteix en un canvi de registre que porta sol·licitant des que es va detectar l’anterior variant, la delta. "El missatge del govern no és clar. Necessitem educar la gent i dir-li que si té símptomes similars als del refredat, mantingui’s allunyat de la gent. No hauria d’estar esperant els tres símptomes clàssics ".

Els investigadors s’han centrat en els casos positius a Londres, ja que en aquesta ciutat és on es registren més contagis per la variant òmicron. Les dades de Londres es van seleccionar en una setmana en la qual delta era dominant davant òmicron (una mostra de 363 casos del 3 al 10 d’octubre de 2021) i es van comparar amb les dades més recents en el que ocorria|passava el contrari, dominava òmicron (847 casos del 3 al 10 de desembre de 2021). Aquesta anàlisi inicial no va trobar diferències clares les dos variants en els primers símptomes (tres dies després de la prova), encara que la fatiga extrema és més comuna amb òmicron. El que no es percep és la pèrdua de gust i olfacte.

tracking