SEGRE

OBITUARI POLÍTICA

Mor Pilar Arnalot, històrica dirigent del PP a Lleida

Va ser edil de la Paeria durant 16 anys, diputada provincial i al Parlament

Pilar Arnalot

Pilar Arnalot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pilar Arnalot Muntó, que va ser regidora i portaveu del PP a l’ajuntament de Lleida durant 16 anys, diputada al Parlament i diputada provincial, va morir ahir als 79 anys. Arnalot es va afiliar a Aliança Popular el 1982 i va passar al primer pla de la política lleidatana l’estiu del 1990, quan José Ignacio Llorens es va imposar al congrés provincial de l’acabat de constituir Partit Popular, la nova marca d’AP. Arnalot era la persona de la seua confiança i a les eleccions municipals del 1991 va ser la número dos de la llista del PP a Lleida.

L’alcaldable era Ramon Barnola, que va deixar el partit poc després per discrepàncies amb Llorens. Llavors, Arnalot es va convertir en l’única edil del PP a la Paeria, càrrec a què va afegir el de diputada provincial i, entre 1993 i 1995, el de diputada al Parlament ocupant l’escó que va deixar vacant Llorens al ser elegit diputat al Congrés. També el 1993 va passar a ser la presidenta provincial del PP, lloc que va ocupar fins al 2000.

Arnalot, que havia estudiat Magisteri i va regentar una cèntrica botiga de la ciutat, era abans que res una persona afable, fins i tot amb els seus adversaris. No era una gran oradora, però ho compensava àmpliament amb el seu do de gents i simpatia. La prova va ser que el 1995, ja com a cap de llista, el PP va obtenir cinc regidors.

Quatre anys després va repetir i es va quedar en quatre edils, que va mantenir el 2003, l’última vegada que va ser alcaldable. El 2007 va deixar la Paeria i la primera línia política i en els últims anys patia Alzheimer. Dolors López, que va col·laborar amb ella al partit i la Paeria, va destacar que va ser “molt important” al PP, que era “molt treballadora i propera” i que va apostar per la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni Mundial. El funeral per Arnalot, que estava casada i tenia una filla, es farà aquest matí a la sala ecumènica del tanatori a les 11.30 hores.

Llorens: “Va aportar molt a la ciutat, es va guanyar el cor de la gent”

L’exdiputat i exlíder del PP a Lleida José Ignacio Llorens, molt afectat, va assenyalar ahir que “Pilar va aportar molt a la ciutat de Lleida, sempre guanyant-se el cor de la gent amb amabilitat i simpatia. La seua mort deixa un buit irreparable des del punt de vista polític i personal”.

Va dir que “va contribuir a impulsar projectes per a la ciutat fent bandera d’una gran cordialitat amb els altres grups”, i va afirmar que el Govern central del PP va ser el que va impulsar obres com l’AVE.

Pilar Arnalot, a l’esquerra, en un míting amb José María Aznar.

Pilar Arnalot, a l’esquerra, en un míting amb José María Aznar.SEGRE

tracking