SEGRE

Sánchez anuncia l'obligatorietat de les mascaretes en exteriors

L'Eix Comercial de Lleida.

L'Eix Comercial de Lleida.Gerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha informat aquest dimecres els presidents autonòmics que demà se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per tornar a establir l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes en exteriors, entre altres mesures, per fer front al sobtat increment de casos en les últimes dates.

En la seua intervenció aquest dimecres davant dels presidents autonòmics, en el marc d’una Conferència de Presidents convocada de forma extraordinària, i desenvolupada amb caràcter telemàtic, Sánchez ha detallat les noves mesures amb què preveu frenar l’escalada de contagis en la sisena ona|onada de la pandèmia de coronavirus. I ha anunciat que mentre duri aquesta sisena onada de coronavirus es faran reunions periòdiques de la Conferència de Presidents.

“Volem intensificar la campanya de vacunació, la mesura més important en aquest moment, posant èmfasi en la tercera dosi" ha explicat Sánchez. Els terminis que preveu el Govern són que el 80% de la població d’entre 60-69 anys estigui vacunada amb la tercera dosi abans que finalitzi l’any; el 80% d’entre 50-59 anys en la setmana del 24 de gener; el 80% d’entre 40-49 anys en la primera setmana de març; el 70% amb la primera dosi pediàtrica en la setmana del 7 de febrer, i el 70% amb la segona dosi pediàtrica en la setmana del 19 d’abril. A més, el Govern preveu un reforç dels dispositius amb equips de vacunació de les forces armades, així com posar a disposició hospitals de la Red Sanitaria Militar. "Els qui es van vacunar amb Pfizer o Moderna, rebran la tercera dosi sis mesos després d’haver completat la pauta completa i "els que van rebre Janssen i AstraZeneca, la tercera dosi s’administrarà tres mesos després de la pauta completa”, completa Sánchez.

Per frenar el contagi, es torna a establir l’obligatorietat d’ús de mascareta en espais exteriors a partir de divendres. Passa a ser obligatòria tret que es pugui interposar una distància de seguretat d’1,5 metres.

D’altra banda, el president del Govern ha avançat que "d'aquí a molt pocs dies, probablement la setmana que ve" arribaran a les farmàcies els test d’antígens contra la COVID-19 d’ús professional, que estan en procés de ser aprovats de forma temporal per part d’a Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat.

Una altra de les mesures que Sánchez ha traslladat als presidents autonòmics ha estat la de la contractació de personal sanitari jubilat i prejubilat, així com l’habilitació per a la contractació de professionals amb títol d’especialista obtingut en Estats no membres de la Unió Europea.

"Els centres sanitaris poden contractar tot aquell personal prejubilat o jubilat, com es va fer al principi de la crisi sanitària. Continuaran mantenint els seus drets i prestacions de jubilat. Hem de continuar reforçant les capacitats de l’Atenció Primària, aquesta mesura de reforç creiem que contribuirà a pal·liar la situació", ha defensat Sánchez.

Sánchez també ha traslladat els mandataris autonòmics que el Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres aprovarà un "reforç de recursos humans" en la sanitat, que s’articularà principalment a través de la contractació d’aquest personal sanitari jubilat.

D’altra banda, durant la Conferència de Presidents el cap de l’Executiu també ha recordat que les persones que hagin tingut contacte directe amb un encomanat no hauran de realitzar la quarantena en cas d’estar vacunades amb pauta completa, tal com va establir ahir la Comissió de Salut Pública. Així mateix, ha indicat que a partir de l’1 de febrer el Certificat COVID tindrà un caducitat de nou mesos des de la data de l’administració de l’última dosi.

tracking