SEGRE

CONDUCCIÓ

Un estudi revela quina és la millor i més completa app per a conductors

Noves normes de trànsit.

Noves normes de trànsit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consultora Factual ha dut a terme una anàlisi quantitativa i qualitativa de 20 aplicacions que faciliten el pagament dels principals serveis per al conductor. El resultat  revela que l’aplicació de Bip&Drive és l'aplicació de serveis al conductor més completa del mercat, ja que ofereix una àmplia oferta de serveis, una òptima capil·laritat, una alta cobertura geogràfica i una bona neutralitat.

Bip&Drive és la més completa per al conductor, destacant per sobre de les altres apps analitzades amb una puntuació total de 8,2 sobre 10. Bip&Drive permet, entre altres coses, calcular el cost dels peatges en la teua pròxima ruta, localitzar el teu cotxe quan aparques, pagar en parquímetres, gasolineres, pàrquings i centres de rentat, reservar i pagar l’ITV.

El segon classificat, l’app El Pàrquing, ha obtingut una puntuació de 5,2 sobre 10 i es distingeix per comptar amb una bona capil·laritat, cobertura i neutralitat. Waylet y Telpark completen el selecte grup d’aplicacions amb puntuacions per sobre de la mitjana.

De les 20 aplicacions mòbils analitzades, únicament tres ofereixen sis o més serveis per al conductor. Bip&Drive lidera el rànquing en oferir nou dels 10 serveis avaluats, seguida per El Pàrquing i Waylet, que n’ofereixen sis serveis cada una. Els serveis més comuns entre totes les apps són el pagament de pàrquings i parquímetres, seguit per un servei que continuarà guanyant rellevància per al conductor: les recàrregues elèctriques.

Bip&Drive i El Parking són les aplicacions amb les puntuacions més altes en la majoria dels serveis que ofereixen, pel que lideren el grup d’aplicacions transversals. En canvi, en el grup de les apps especialitzades, és a dir, aquelles que ofereixen un únic servei, tan sols Electromaps, Istobal i Smart Fuel destaquen sobre la resta, trencant la hipòtesi que aquelles solucions que ofereixen només un servei són les que brinden una millor oferta per al conductor.

Waylet i Bip&Drive, les millors per gestionar la despesa

Waylet, Bip&Drive i Satelise permeten fer un seguiment del total estalviat a través dels seus consums, mentre que Waylet i Bip&Drive permeten també filtrar les despeses per tipus de servei.

Es pot destacar que el 75% de les apps analitzades per Factual ofereix algun tipus de benefici econòmic a l’usuari. De totes les aplicacions en destaquen dos: Waylet i Bip&Drive. Waylet ofereix múltiples maneres d’estalviar, descomptes en proveïment al pagar en múltiples comerços, acumulació per punts i la possibilitat de calcular l’estalvi; mentre que Bip&Drive permet a l’usuari acumular punts i calcular el seu estalvi, a més d’oferir descomptes en pagar amb Via-T, visualitzar estalvis en pàrquings, proveïment, rentats, restauració en ruta i vincular targetes de fidelització a l’app.

L’experiència de l’usuari, clau

L’experiència de l’usuari és fonamental per avaluar les millors apps per al conductor. En aquest sentit, l’estudi de Factual destaca l’experiència que ofereix Bip&Drive, sobretot a l’hora d’aparcar el cotxe en un pàrquing, ja que permet al conductor ubicar l’aparcament, seleccionar-ho i aparcar sense cap tipus de fricció. De fet el 60% de les apps analitzades permeten aparcar i pagar automàticament mitjançant la lectura de matrícules. No obstant, només un 40% inclou també la funció de pagament a través de Via-T: Bip&Drive, el Pàrquing, Saba i Interpàrquing.

Respecte a l’experiència de l’usuari en el servei de recàrrega elèctrica, destaquen les apps de Waylet, Charge my EV i Easy Charger, seguides per Bip&Drive, el Pàrquing i Electromaps. D’altra banda, en l’experiència de proveïment, Waylet és l’app més destacada per oferir el millor customer journey, permetent als seus usuaris fer servir filtres clau per trobar la seua estació de servei de preferència i oferint l’opció de realitzar el pagament des del sortidor, sense haver d’acudir|anar a una caixa|capsa. L’app Smart Fuel també disposa de bones funcionalitats per proveir-se des de l’app, encara que és menys user friendly.

Finalment, quant a l’experiència del rentat de cotxes, Istobal i Bip&Drive són les úniques apps que ofereixen rentats automàtics sense necessitat de baixar del vehicle, encara que aquesta última és l’única que ofereix informació detallada sobre els programes de rentat disponibles i instruccions clares en el moment d’entrar al túnel de rentat.

tracking