SEGRE

ESNOTICIA

Més de 500 milions de la grossa viatgen en AVE per tot Espanya des de l'estació d'Atocha

Quatre províncies afavorides amb el 86148, que es va fer esperar i va aparèixer passat el migdia

Els venedors de loteria de l’administració de l’estació d’Atocha celebrant ahir la grossa.

Els venedors de loteria de l’administració de l’estació d’Atocha celebrant ahir la grossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 127 sèries de la grossa, el 86148, es van vendre a la finestreta de l’administració de loteries de l’estació de l’AVE d’Atocha. El seu amo, Francisco Javier García, es va jubilar el 6 de desembre passat, dies abans de conèixer que ho feia repartint sort als viatgers. “Estic molt feliç d’haver venut la grossa després de 25 anys” al capdavant de l’administració, va explicar, i va assegurar que les sèries es van vendre “dècim a dècim” des del juny.

“El que més m’enorgulleix és que hagi estat tan repartit, ha viatjat amb tren a molts llocs”, va detallar García, que fa cinc anys també va vendre un cinquè premi. Des d’Atocha es van repartir més de 500 milions d’euros, ja que de les 130 sèries que van rebre, en van tornar tres sense vendre. La grossa es va fer esperar i no va aparèixer fins passat el migdia.

En concret, va ser a les 12.12 hores quan Paula i Yanisse van entonar els “quatre milions d’euros” que van correspondre a cada sèrie del número 86148 (que es tradueixen en 400.000 euros per cada dècim afavorit). Això l’eximeix de ser una grossa de rècord, ni per matinera ni per ser tampoc la més tocatardana de la història. Des que n’hi ha registres (1993), la més matinera va ser la del 2004, que va sortir a les 09.16 hores, mentre que la més tardana va ser el 2014, quan va aparèixer a la una del migdia.

L’any passat va ser cantada a les 12.02 hores.A part dels dècims venuts a l’estació d’Atocha, 40 sèries més (160 milions) es van repartir a Las Palmas de Gran Canaria i la grossa també va deixar un pessic en forma d’una sèrie a Cantàbria, Ayamonte (Huelva) i el carrer Toledo de Madrid. A les Canàries, el premi va recaure en l’administració del centre comercial El Mirador, a Jinámar, un dels barris més humils de Gran Canària, i servirà “per tapar clots més que forats”, tal com van explicar Aarón i Ainhoa, que van obtenir el seu dècim mitjançant una rifa en una perruqueria.

El número més ‘alt’ de la història

El 86148 es va convertir ahir en el número premiat amb la grossa més alta de la història i va ser el novè gran premi a aparèixer. Fins ara, aquest rècord del sorteig de Nadal l’ostentava el 79250, que va sortir l’any 2010. Enguany, a més, el número més baix dels premis majors ha estat el 19517, que correspon al tercer premi, mentre que el més alt ha correspost al 92052, que ha estat afavorit amb el primer cinquè premi.

tracking